Тежко болна майка написа писмо до Москов

2
Боря се да живея заради дъщеричката си, признава емоционално Силвия
Боря се да живея заради дъщеричката си, признава емоционално Силвия Снимка: БНТ

31-годишна жена от Сопот с вродено мозъчно заболяване изпрати писмо до здравния министър Петър Москов, в което поиска държавата да започне да финансира изцяло лечението на хора с нейния проблем.

Още от 6-годишна Силвия Петрова е с вродено нагъване на мозъчните съдове, при което получава внезапни и чести кръвоизливи.

Досега са е й правени девет безкръвни операции, всяка от които струва по 25 000 - 30 000 лева. За повечето пациенти като нея тези средства са непосилни, разказва БНТ.

Единственото, заради което Силвия продължава да се бори за живота си, е нейната дъщеря.

 „Тя все търси мама. Сега след две седмици е тържеството, което ще правят за мама. Тя си е научили песничката, стихотворението и се радва и чака с нетърпение мама да я гледа. Ако държавата направи така, че мога да се лекувам без да търся пари, ще се лекувам, ако не - ще живея колкото мога“, призна емоционално Силвия.

Петър Москов е седмият министър, на когото пише жената. В писмото си до него тя иска да отпадне еднократната помощ за безкръвна операция и да се поеме цялото лечение от държавата. 

От няколко години Силвия е принудена да организира благотворителни концерти и да се моли да й дарят средства, за да може да се лекува.

Писала е многократно до различни институции и до европейската здравна каса, но от там й отговорили, че решение на проблема трябва да търси от собствената си държава.

Досега и за тази година няма положителен отговор за 100 процента финансиране на лечението й.

По думите на младата жена, страдащите от нейното заболяване са около 200 души в страната.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари