Арктическият студ взе 9 жертви в САЩ

0

Арктическият студ продължава да взима жертви в Съединените щати.

Минусовите температури до края на седмицата ще засегнат живота на около 200 милиона американци.

Полярният студ продължава да държи в ледена хватка централните части на Съединените щати. В Минесота температурите паднаха до минус 42 градуса, информира bTV.

Власите потвърдиха смъртта на девет души от измръзване. Сред тях е студент от университета в Айова, който прекарва нощта на открито. Лекарите съветват хората да бъдат по-дълго време на топло до отминаване на ледената вълна. "Първите признаци на измръзване са болка, евентуално безчувственост или изтръпване. Тези симптоми са предупреждение, че трябва да влезем на закрито”, обясни медик.

Чикаго продължава да е сред най-студените градове. На летището бяха отменени над 1 700 полета, има проблеми и с жп транспорта. Много институции и остават затворени.

За bTV от българското консулство съобщиха, че продължават работа. Отворени са и детските градини, които са посещавани от деца на наши сънародници.

Реката, която преминава през Чикаго, е напълно скована от лед. Заради ниските температури местните се шегуват, че дори Адът е замръзнал. "Хел" се нарича едно от градчетата в щата.

Температурните разлики на въздуха и на водата образуваха и природен феномен, така че езерото Мичиган в определени часове приличаше на котел с вряща вода.

Метеорологът от местна телевизия публикува кадри с "врящото" езеро.

Полярните температури имат и своите фенове - като белите мечките в зоопарка на Бъфало. В социалните мрежи се появиха много забавни клипове заради минусовите температури

Източник: bTV
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари