Тежка жп катастрофа в Турция, няма пострадали българи

0
Телефон на генералното консулство на Република България в Одрин: + 90 533 7396140
Телефон на генералното консулство на Република България в Одрин: + 90 533 7396140 Видео: World News

Пътнически влак, изпълняващ редовна линия между Истанбул и Одрин излезе от релсите между Чорлу и Муратлъ в европейската част на Турция, предават турските медии, цитирани от БГНЕС.

Влаковата композиция, състояща се от седем вагона, е потеглила от Истанбул в 15 часа днес. Шест (а по други сведения пет) от вагоните са излезли от релсите в близост до с. Сарълар във вилает Текирдаг (Родосто), намиращо се на около 160 км. от Свиленград.

От Истанбул и околните селища към мястото на инцидента са изпратени над сто линейки и пожарни екипа, но поради пресечения терен и продължаващите проливни дъждове достъпът по суша до мястото на трагедията е силно затруднен. По тази причина военни хеликоптери също са ангажирани за извозване на пострадалите.

По първоначални данни на Министерството на здравеопазването на Република Турция загиналите са 10, а ранените са 73 души.

От общинската управа на Чорлу направиха отправиха призив към гражданите от района да дарят кръв за пострадалите.

Валията на Текирдаг Вали Джейлан заяви за журналисти, че най-вероятната причина за инцидента са продължаващите в района проливни дъждове. „Вагоните излязоха от релсите заради обилните валежи“, каза Джейлан.

Засега няма сведения дали сред загиналите и пострадали пътници има български граждани. 

Външното ни министерство предостави дежурен телефон на генералното консулство на Република България в Одрин: + 90 533 7396140.  

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на Дирекция "Ситуационен център": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или имейл: [email protected], напомнят от ведомството.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари