Тежка верижна катастрофа в тунел в Турция

0

В инцидента са участвали 18 превозни средства, пострадали са най-малко 30 души

Най-малко 30 души са ранени в събота при верижна катастрофа в тунел в северозападния турски окръг Болу, съобщават „Дейли сабах“ и Ройтерс, предава bTV.

В инцидента са участвали 18 превозни средства, включително камиони, тирове и междуградски автобуси, както и много автомобили.

Записи от охранителната камера от вътрешността на тунела показват как кола се плъзга и спира по средата на пътя, след като се удря в стената на тунела. След като няколко превозни средства едва успяват да заобиколят колата, нейният водач и спътника му се втурват към аварийните изходи на тунела, преди камион да се удари в колата и след това други превозни средства да се блъснат в него.

Заради инцидента са се образували километрични задръствания на магистралата Истанбул-Анкара.

На мястото на инцидента са изпратени много линейки, пожарни коли и полиция.

Най-вероятно до катастрофата се е стигнало заради лошите метеорологични условия. Има информация за заледявания на участъци от магистралата.

През последните дни част от Турция е под влиянието на студена атмосферна вълна, заради което бяха отменени полети от и за Истанбул, а петък беше неучебен ден в Истанбул и някои места в окръг Текирдаг.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари