Тежка катастрофа затапи магистрала "Тракия"

0
10-километрово задръстване се е образувало на аутобана
10-километрово задръстване се е образувало на аутобана Видео: Traffic News

10-километрова тапа е блокирала движението на излизане от София в посока Пловдив на автомагистрала "Тракия", предаде репортер на TrafficNews.bg

Колите попадат в задръстването от 5-тия километър на аутобана и буквално пъплят в продължение на час. Причините за задръстването са няколко, но основно отбиването заради ремонта, обхващащ трасето от 14 до 20 км. Там движението се осъществява двупосочно в платното посока София поради ремонтни дейности на виадукти при км 17 и 18 км.

Освен реконструкциите, днес отново сметището на Ихтиман се запали, а дим се разстели гъсто край магистралата. Припомняме, че в същия периметър също има ограничаване на движението. Между 34 до км 41 има временна организация за двупосочно движение в платното за Пловдив поради ремонта на други два виадукта. 

Междувременно камион се е обърнал при 173 км на АМ "Тракия" в посока Бургас. Той е запушил изцяло лявата лента на пътното платно и вероятно единствено мантинелата го е спряла да не навлезе в насрещното движение.

В района се е образувала колона от коли - поне 500 м, тъй като движението се осъществява само в едната лента.

Според преминаващи край обърнатия камион баничарка го ударила и причинила катастрофата.

До момента няма данни за пострадали.

Трасето в Старозагорска област е едно от най-рисковите, тъй като има деформации по настилката. Именно заради това е въведено ограничение на скоростта до 90 км/ч от 168 до 208 километър. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари