Тестват влизащите в Гърция българи без сертификат за ваксинация

0
Допълнителната мярка е включена в новото решение на гръцкото правителство
Допълнителната мярка е включена в новото решение на гръцкото правителство Снимка: iStock

Мярката важи за още 15 държави

Влизащите в Гърция от България ще бъдат задължително тествани за COVID-19, ако пътуват само с отрицателен PCR тест и нямат сертификат за ваксинация или сертификат за прекарано заболяване. Задължителното тестване за влизане в Гърция е валидно за 16 държави, включително България, а единствено отрицателният резултат от този тест ще бъде условие за влизане в Гърция, информира балканската редакция на Радио „Свободна Европа“, цитирана от Фокус.

Допълнителната мярка е включена в новото решение на гръцкото правителство, като мярката е публикувана в гръцкия „Държавен вестник“ и е валидна от 6 часа в петък.

По отношение на необходимите документи за влизане в Гърция, които са свързани с COVID-19, няма промени и точно както през последните три месеца, пътуването до съседната държава изисква ваксинационен сертификат или отрицателен PCR / бърз тест или потвърждение на прекаран COVID-19, заедно с попълнена PLF форма (електронен формуляр, указващ мястото на пребиваване на чуждестранните граждани на територията на Република Гърция).

Пътниците, идващи в Гърция от: Египет, Албания, Аржентина, Северна Македония, България, Бразилия, Грузия, Куба, Обединените арабски емирства, Индия, Китай, Либия, Мароко, Пакистан, Русия и Турция, ще трябва да бъдат тествани при влизане в Гърция.

Задължителното изследване не се прилага за пътуващи, които имат валиден ваксинален сертификат и са минали 14 дни след втората доза или потвърждение за прекарана коронавирусна инфекция през последните шест месеца.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари