Тест на системата за ранно известяване стресна хиляди българи

3
Телефоните им са произвели звуков сигнал и вибрации
Телефоните им са произвели звуков сигнал и вибрации

Телефоните им са произвели звуков сигнал и вибрации

Звуков сигнал и известие за ранно предупреждение бяха получени на множество телефони в страната минути преди 19:00 часа.

Според информация от Министерството на електронното управление, това е било тест на системата за ранно известяване BG alert, съобщи БНТ.

От МВР съобщиха, че съобщението е било получено от абонатите на "Виваком".

Известието препраща към сайта bg-alert.bg, но към момента той не е достъпен.

Истинският тест ще е на 22 ноември от 12:00 до 12:30 часа и отново ще бъде съпроводен със специфичен звуков сигнал и вибрация.

От Министерството на електронното управление призовават да не се изпада в паника, защото това е система, която се разработва съвместно с МВР.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари