Александър Джартов: Човешка грешка е причината за пуснатото съобщение за бедствие

0
Тя е допусната от един от изпълнителите извън МВР, уточни комисарят
Тя е допусната от един от изпълнителите извън МВР, уточни комисарят Снимка: Скрийншот

Тя е допусната от един от изпълнителите извън МВР, уточни комисарят

"Човешка грешка на един от изпълнителите извън МВР е причината за пуснатото тази вечер SMS съобщение за бедствие BG Alert до част от гражданите."

Това съобщи директорът на ГД "Пожарна безопасност" главен комисар Александър Джартов, предаде БНР.

"Съобщението, което са получили част от нашите граждани, е свързано с провеждане на тест на системата BG Alert, като на практика са предвидени официални тестове на системата от следващата седмица. Като следващата стартират и следва да стартират от седми ноември.

По време на подготовката за тези официални тестове, знаете, че се провеждат и вътрешни тестове между изпълнителя на фирмата и операторите, и по погрешка - вместо в тестовата среда, е изпратено съобщение в реалната.

Няма извънредни събития, няма опасност за хората. Става въпрос за човешка грешка в случая", посочи главен комисар Джартов.

Тестово съобщение са получили абонатите на един от мобилните оператори, за което операторът не е бил уведомен, се посочва в съобщение на екипа му до медиите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    До кога
    Ще изумява гражданите с действия под лого човешко грешка. Как не може да се направи разлика между реална и тестова среда. За каква човешка грешка става въпрос след като членовете на семейството ми получиха различни съобщения едното от което беше сигнал от президента. Вие подигравателно ли се с гражданите
  • 4
    1
    Отново
    Аджамии.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари