Терористи използват пилета самоубийци

0

Твърди се, че извратени джихадисти от „Ислямска държава“ (ИД) в Ирак са започнали да използват пилета като импровизирани мобилни взривни устройства.

Според британското издание „Дейли мейл“ членове на терористичната групировка в и около град Фалуджа връзват колани с взривове на пилетата, след което ги пускат във вражеските лагери.

След като птиците се приближат достатъчно без да предизвикват подозрение, екстремистите от ИД ги взривяват дистанционно, като убиват хората около тях.

Снимки на така наречените „пилета самоубийци“ бяха разпространени онлайн както от привържници на групировката, така и от нейни противници. Тяхната автентичност, обаче, не може да бъде потвърдена.

Подробности за новия метод на терористите бяха публикувани от британския таблоид „Дейли стар“. Според него след няколко години война в Сирия и Ирак ИД е започнала да изчерпва боеприпасите си. „ИД ще използва всякакви средства, за да донесе смърт и разрушения“, цитира изданието анонимен британец, биещ се редом с кюрдските войници в региона.

Само преди няколко дни бе съобщено, че групировката е завързала импровизирано взривно устройство за коза, която пратила в кюрдската база в сирийския град Кобане.

В същото време, водената от САЩ коалиция пусна нови листовки над столицата на ИД Рака с обещанието за „свобода“ на жителите там. Твърди се, че на тях са нарисувани мъртви екстремисти, а знамето им е обърнато надолу. Предишни листовки на коалицията срещу „Ислямска държава“ показваха карикатура на маскирани екстремисти в „офис за наемане“, които бутат хората в месомелачка.

В „халифата“, който обявиха, ИД окупират около една трета от Сирия и съседен Ирак.

В петък в атенат с кола-бомба в източната иракската провинция Дияла „Ислямска държава“ уби 115 души на оживен пазар. След атентата са били уволнени местния полицейски началник, както и трима полицая. Други двама служители в момента се разследват.

Източник: FBR.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари