Джихадисти планират химическа атака срещу Великобритания

0
Броят на джихадистите, прибрали се във Великобритания, е около 200, като по-голямата част от тях имат терористични намерения
Броят на джихадистите, прибрали се във Великобритания, е около 200, като по-голямата част от тях имат терористични намерения

Атака с химическа или радиологична "мръсна бомба" може да бъде извършена във Великобритания от терористите на групировката "Ислямска държава", които са се завърнали в островната държава от Ирак и Сирия, пише The Times, цитирани от Economic.

Броят на джихадистите, прибрали се във Великобритания, е около 200, като по-голямата част от тях имат терористични намерения, пише изданието.

Екстремистите планират да използват терористични тактики, усъвършенствани на бойните полета в Близкия Изток, което включва използването на газовете хлор и иприт в Обединеното кралство. 

Преди месец в Мосул, в северната част на Ирак, бе открита фабрика за безпилотни летателни апарати. Това предизвика притеснения, че такива устройства могат да бъдат използвани като оръжия и да бъдат изпробвани в Европа.

Източник: Economic.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари