Терор в Ница: Мъж нахлува в църквата с нож

0
Нападателят е нахлул в местната църква и е обезглавил трима души, включително жена
Нападателят е нахлул в местната църква и е обезглавил трима души, включително жена Видео: YouTube

Трима души са убити при нападение с нож във френския град Ница, съобщава агенция Ройтерс, позовавайки се на местните власти. Нападателят е нахлул в местната църква и е обезглавил трима души, включително жена.

Трима души са убити при нападение с нож в района на базиликата Нотр Дам в Ница, Франция, съобщиха световните агенции. Кметът на града Кристиан Естрози каза, че "всичко сочи, че това е терористичен акт в сърцето на базиликата Нотр Дам“, пише Свободна Европа.

Атаката е извършена по-малко от две седмици след убийството на учителя Самюел Пати, нападнат, защото е показал карикатури на пророка Мохамед по време на урок за свободата на словото. Тройното убийство идва на фона на напрежението между Франция и мюсюлмански държави заради реакцията на френските власти на нападението на преподавателя.

Заподозреният за убийствата в Ница е задържан. Естрози съобщи, че той е викал „Аллах е велик“ по време на ареста си. Антитерористичното звено на френската прокуратура започна разследване.

Министърът на вътрешните работи посъветва хората да избягват центъра на Ница. Той съобщи, че в Париж ще се проведе спешна среща, на която да бъде обсъдена реакцията на властите.

Премиерът Жан Кастекс прекъсна заседанието на парламента, на което беше изслушван по повод предстоящата карантина заради коронавируса. „Без съмнение това е много сериозно предизвикателство пред нашата страна“, каза той относно убийството и призова за единство.

Това не е първата терористична атака в Ница през последните години. На 14 юли 2016 г. 31-годишен тунизиец се вряза с камион в група хора, празнуващи националния празник на Франция. Загинаха 86 души.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари