Теодора Бакърджиева разкрива историята на рода Винарови от Русе

1
По увлекателен начин Теодора Бакърджиева разкрива всеки детайл от родословието на известната русенска фамилия, дала тласък на редица промени в обществения и културния живот на Русе и България
По увлекателен начин Теодора Бакърджиева разкрива всеки детайл от родословието на известната русенска фамилия, дала тласък на редица промени в обществения и културния живот на Русе и България

Най-новата книга на русенската историчка Теодора Бакърджиева вече е факт

Съвсем скоро предстои нейното официално представяне пред русенската публика. Книгата "Памет за Винарови"  става факт след дълги месеци на проучване и изследване на наследниците на София Малчооглу и Никола Шарапчията. 

"Всичко започна случайно, от една изложба на смайващо талантливата, но позабравена българска художничка - Бистра Винарова. Провокирана от факта, че е представител на русенската фамилия Винарови, се впуснах по тази нишка, водена от любопитство, което с времето прерасна в непреодолимо желание да науча какъв е бил животът на десетките мъже и жени, носили името на този род, в амбиция да разгадая скритите послания на съдбите им.", пише авторката. 

По увлекателен начин Теодора Бакърджиева разкрива всеки детайл от родословието на известната русенска фамилия, дала тласък на редица промени в обществения и културния живот на Русе и България. Техни потомци са Симеон Радев, Върбан Винаров, Бистра Винарова, Евстати Винаров. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Русенец
    още кмета Петър винаров,адм Асен Тошев,д-р вена Пашова,арх виктория винарова,Никола Карагьозов-градоначалника на София,полк димитър Грънчаров,ген Марин Касъров,проф владимир станчев и др.....
  • 5
    1
    плюс минус
    Още една интересна семейна история. Ние, българите, трябва да пазим и предаваме напред във времето родовата си памет.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари