Теодор Ушев с критика към интелектуаците, които са се "снишили се в храстите"

1
По време на нацизма много немски артисти и интелектуалци били "неутрални" по отношение на фашизма, припомня творецът
По време на нацизма много немски артисти и интелектуалци били "неутрални" по отношение на фашизма, припомня творецът Снимка: Фейсбук

Историята ни учи, какво ще има да се случи

По време на нацизма много немски артисти и интелектуалци били "неутрални" по отношение на фашизма. Някой открито го подкрепят, други тихичко отказвали да вземат позиции, трети просто били колаборанти или потъвали във философски дебати.

Сред тях имало изключително талантливи артисти - направо да си кажем - Фуртвенглер си остава един от най-добрите диригенти. Рифенщал една от най-добрите режисьорки, Шпеер изключителен архитект, и т.н. и т.н. За съжаление, писмото на Фишингер до Гьобелс, предлагащ му услугите си като аниматор, ще остане завинаги...

Същото се случило и с тези, подкрепящи Сталин. Горките Горки, Свиридов, Дейнека...

Но когато всичко свършило, всички артисти, интелектуалци, журналисти, които флиртували с фашизма, съвсем резонно били наказани със закона за денацификация. В историята те никога нямало да останат като "великият артист". Защото не може да бъдеш велик артист, ако си на страната на злото и жестокостта, на лъжата и тоталитаризма.

Та, за артистите, снишили се в храстите, "интелектуалците" с "другите гледни точки", журналистите мятащи гюбеци към путинофашизма - четете историята.

Теодор Ушев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    5
    Ти
    Ламби, Тия знания от ''Наръчник на агитатора , бр10 от1976 г, ли ги чете ! Или партииния секретар на завода ти ги пошепна ! Колко ли ти дават ушанките за ''агитацията'' ,след като 1рубла е 8 стотинки ! Ами ти не можеш изкара и за един хляб бе! Па и комисията вече те е засякла ,лелее троле зле си!
  • 5
    4
    ...
    Bravo na Komentar 3 ! Moite pozdravlenia !!!!
  • 9
    3
    Ламби
    Теодорчо, Теодорчо, хич не си добре чичовото! Повредил се е компасът ти и си объркал посоките. Ще ти помогна! Фашистите Теодорчо са в "Азов", "Айдар","Десен сектор","Донбас","Днепър" и още една камара фашистки формирования. Само морално пропаднал човек може да защитава такива хора, Теодорчо. Точно тези изгарят и разстрелват хора; точно те използват мирни жители за жив щит; точно тяхна е символиката на "SS". Всичко е документирано и доказано, Теодорчо! Точно тези разстрелваха и изгаряха живи българи, те бяха, които през 2015 година по време на посещението на Плевнелиев в Украйна изгориха българското знаме! Точно ти не искам да ми говориш за морал, Теодорчо!
  • 5
    2
    Хм
    На тоя „гений“ бих му препоръчал да си гледа мацаниците и да не раздава много акъл!
  • 5
    1
    Elita
    Тео Ушев ли би трябвало да е интелектуалния стожер на българите ?!?!!!! Опази, Боже от посланията му, които в едни нелицеприятни надраскани анимации призовават да сме слепи и да носим тюркско-арабски имена, като Вайша, например, дано да не са хванали "дикиш" !!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари