Теодор Цветков: Ще плувам за чисто и мирно Черно море!

1
Не ме е страх, дори да има военни кораби около мен, заяви рекордьорът на Гинес
Не ме е страх, дори да има военни кораби около мен, заяви рекордьорът на Гинес

Не ме е страх, дори да има военни кораби около мен

Рекордьорът на "Гинес" Теодор Цветков ще плува 1175 километра в Черно море, за да се превърне в посланик на мира в страните в региона, включително Украйна.

"Идеята ми е Черно море да бъде чисто, но искам да бъде и мирно. Искам да бъда посланик на мира сред нашите народи. Надявам се войната скоро да приключи, да отминем всички тези неприятни събития", коментира пред "България Днес" Цветков.

В каузата "Чисто Черно морерусенецът иска да преплува Черно море от град Батуми в Грузия до Бургас - 1175 километра по права линия. Това е най-дългото разстояние в Черно море. В най-лошия случай това ще отнеме около 2 месеца. Плановете на Теодор са да плува по 20 км на ден. На пръв поглед начинанието му изглежда рисковано не само заради непредсказуемите условия в морето, но и заради засиленото присъствие на бойни единици покрай войната в Украйна. Рекордьорът е категоричен, че не се страхува от ситуацията и вярва, че ще реализира рекорда си.

"Не се притеснявам дори да има военни кораби около мен. С екипа ми внимателно следим ситуацията и вярвам, че до септември-октомври всичко ще е приключило и ще успея да постигна целта си", каза Теодор.

През 2018 г. той влезе в Книгата за рекорди "Гинес", след като преплува 10 километра с една ръка за 5 часа и 13 минути. Рекордът бе поставен в езерото в лесопарк "Липник" край Русе.

В момента Теодор тренира всеки ден двуразово, като прекарва много време в басейна. Наскоро регистрира сериозно постижение - 9 часа, 16 минути, 42 секунди и 89 стотни. Това е времето, което само за един ден прекарва в басейна, за да се подготвя за изпитанието в Черно море.

"Плувах. Плувах и мечтах, както правя всеки ден! Защото да определиш целта си е в началото на всяка победа", добавя Цветков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    4
    плувец
    Септември и октомври е царството на медузите. Трябва да плува май-юни.
  • 3
    3
    А дано, ама надали
    Няма начин. Това значи за ден да плува по 20 км в продължение на 2 месеца. И на най-добрите маратонци в света това ще е непостижимо (2 месеца по 20км на ден), с изключение на Мартин Стрел. При него, тази киселина която се натрупва обикновено в мускулите, което довежда до болки не се наблюдава. След 20 дена най-много, ставите на този ще се търкат доста здраво, което ще доведе до или прекъсване, или няколко дневни почивки, и фалшифициране на плуването. А и като гледам мускулите му са неподходящи за това начинание. Тези рамена са излишни, и мускулите му са повече за спринтови, отколкото за дълги дистанции. Какво ли не измислят хората за малко известност и пари от спонсори.
  • -1
    2
    34swsed
    cherno more beshe zeleno i mutno posledniq put kato hodih
  • 3
    1
    русенец
    Дано, дай боже да е чисто и най-вече мирно
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари