Теодор Цветков плува само с една ръка и постави нов рекорд

1
Каузата му е в подкрепа на деца с онкохематологични заболявания
Каузата му е в подкрепа на деца с онкохематологични заболявания Снимка: Facebook

Каузата му е в подкрепа на деца с онкохематологични заболявания

Плувецът Теодор Цветков с пореден рекорд на Гинес и отново с благотворителна кауза. В 15:00 ч. в неделя той стартира плуването си на 10 километра в езерото Липник край Русе. Плува само с една ръка, а другата беше привързана към тялото му. Теодор постигна време от 4 часа, 19 минути и 31 секунди, а екипът му ще представи документите за рекорда на Гинес, предава Нова телевизия.

С инициативата Теодор Цветков цели да се съберат средства, които сдружението на родителите на деца с онкохематологични заболявания ще вложат за лечение и поддържаща терапия. „Правя това в помощ на деца с онкохематологични заболявания, на едно сдружение, което помага”, заяви преди старта той.

Това е сдружение, което помага на родители на деца с онкохематологични заболявания да се справят с лечението и поддържащата терапия. Към това сдружение има и център за възстановяване. Децата, минали през такива заболявания и техните близки, напълно безвъзмездно могат периодично да идват”, обясни доброволецът Евгений Георгиев.

Цветков е двукратен рекордьор на Гинес. През 2018 година плува отново на 10 километра само с една ръка. Тогава каузата му беше насочена към събиране на средства за изграждане на плувен комплекс за хора с увреждания. Миналата година той подобри рекорд на Гинес, като плува 71 часа без прекъсване.

Може да помогнете на децата, които се борят с онкологични заболявания.

Банкова сметка:

Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания

IBAN:BG13FINV91501014721936

BIC: FINVBGSF; ПИБ АД

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    Лесбийка
    Не работи. Докарва го от хвалби и подаяния , не четеш ли? Все търси някой да му даде.
  • 3
    1
    русенец
    Тоя какво работи? В смисъл с доходи от какво си плаща сметките?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари