Тенорите на Русе ще отбележат 100 години от рождението на Николай Здравков

3
Известният тенор свързва завинаги живота си с Русе и русенска опера, за него разказва дъщеря му Микаела Здравкова
Известният тенор свързва завинаги живота си с Русе и русенска опера, за него разказва дъщеря му Микаела Здравкова Снимка: Дарик радио

Известният тенор свързва завинаги живота си с Русе и русенска опера, за него разказва дъщеря му Микаела Здравкова

Държавна опера Русе ще представи на 19-ти януари концерта “Тенорите на Русе”, посветен на 100-годишнината от рождението на известния оперен певец Николай Здравков. Той е наречен от публиката и оперните историографи Слънчевия тенор и е един от Звездната тройка - сопраното Пенка Маринова и баритона Кирил Кръстев - оперни артисти, дали сериозен отпечатък върху облика и престижното име на Русенската опера от началото на 70-те до края на 80-те години на миналия век.

Слънчевият тенор блести на сцената на русенския оперен небосклон от 1953 година до края на живота си през 1989 година. Днес младите оперни артисти - тенорите на Русенската опера, отдават заслужена почит към Николай Здравков.

Дарик радио проведе разговор за неговия живот и личността му с дъщеря му Микаела Здравкова и с Диана Димитрова - “Връзки с обществеността” на Държавна опера Русе:

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    7
    123а
    Правилно. Не ни трябва опера. Тя е на издръжка. И театър не ни трябва. Синемата и то не нни трябва. Кой ти ходи на кино? Изобщо никави културни глупости не ни трябват в Русе. То и училища не ни трябват щот и без друго "дечицата" ходят там само да си показват телефоните и клинчетата и маратончиците. Нищо не ни требе. Само турбо чалга. Тя оправя всичко. Те затова ще се дозатрием. Чудя се когато си останете само чалгарите в Русе, коги ли ще започнете да се изяждате помежду си?!
  • -3
    6
    Спокоен
    Тая тема се дъвче от години. Няма нито една рационална, пазарна ако щете идея да има опера в Русе. Операта е сложно и скъпо-струващо начинание. Оркестър, певци, декори, работници, шивачки и т.н. Кому е нужно? За град като Русе. Извинявайте, но аз съм влизал с безплатна покана в опера-Русе. Ами бяхме 9 човека. На сцената 20. Това отопление, това заплати, осигуровки, режийни ... кому е нужно?
  • -2
    5
    Чалгар до 4
    Хайде малко да си плащаш удоволствията. Аз като си поръчам Софи-то, си и плащам от джоба. Изкарвам пари - угаждам си. Ти какво изкара като пари, че да плащаш на опера-Русе? Как така се случи, че ние чалгарите ви плащаме за вашите удоволствия?
  • 8
    4
    Русенски местни чалгари
    дават оценка дали в Русе трябва да има опера ! Много педали , много гАзове се навъдиха в Русе. Може би по-скоро пристигнаха близките села , но от кой етнос са , е трудно да се каже ! Във всеки случай не са българи.
  • 5
    3
    $$$
    А какъв гнусен боклук е тази в ляво на снимката. В момента в който разбра, че мъжа и е с онкологично заболяване, моментално го заряза.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари