Температурата на асфалта в Париж достигна 56 градуса

0
Третата гореща вълна за тази година показа сериозната липса на залесяване в града
Третата гореща вълна за тази година показа сериозната липса на залесяване в града Видео: NOVA

Експерти коментираха, че градът е едно от местата по света с най-малко дървета

В Париж температурата на асфалта достигна над 56 градуса.

Третата гореща вълна за тази година показа сериозната липса на залесяване в града. Експерти коментираха, че градът е едно от местата по света с най-малко дървета, предава NOVA.

Във френската столица зелените площи са едва 20%. За сравнение столицата на Норвегия - Осло, е на първо място със 72. В българската столица София делът е 37%. Миналия месец Франция регистрира най-горещия юли в историята. Парижката община обяви плановете си за създаване на "острови на свежестта", като засади 170 хиляди дървета до 2026 година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    1
    12345
    по принцип това е мръсна глупост, ако става дума за днес. днес в Париж температурите едва допълзяха до 25° и духа доста силен и прохладен вятър.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари