Тема за оставка на кабинета няма

0
“Предстои най-тежката година и половина. Подготвяме план за следващите месеци, защото държавата трябва да бъде подготвена за справяне с кризата, вследствие на пандемията”, каза Борисов
“Предстои най-тежката година и половина. Подготвяме план за следващите месеци, защото държавата трябва да бъде подготвена за справяне с кризата, вследствие на пандемията”, каза Борисов Снимка: БГНЕС/архив

След като от няколко дни единствените изяви на министър-председателят Бойко Борисов бяха от фейсбук включвания от кабинет, в събота той се появи на обиколка на строящия се участък от Южната дъга на София. По време на включването си в социалната мрежа, той коментира действията на правителството, свързани с пандемията от COVID-19, пише Свободна Европа

Предстои най-тежката година и половина. Подготвяме план за следващите месеци, защото държавата трябва да бъде подготвена за справяне с кризата, вследствие на пандемията”, каза Борисов, който все още не коментирал публично събитията от протестите в последните дни.

Докато управляваше служебния автомобил Борисов обяви, че икономическите и финансови мерки на правителството в подкрепа на бизнеса продължават да работят и подчерта, че в България разпространението на заразата се управлява най-успешно в Европа.

По време на обиколката по трасето в автомобила, управляван от премиера беше и министъра на икономиката Лъчезар Борисов, който съобщи за предприеманите мерки за в полза на бизнеса.

По-късно двамата се срещнаха с президента на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов и представители на синдикатите на „Мини Марица-Изток“.

Малко по-рано пред бТВ министъра на труда и социалната политика Деница Сачева стана поредният представител на управляващите, който обяви, че оставката на кабинета на Борисов не стои на дневен ред.

“Няма тема за оставката на Борисов, но всички варианти са възможни, защото ситуацията е изключително динамична”, каза Сачева. Според нея основните виновници за ескалацията на напрежението от последните дни са президентът Румен Радев и едни от организаторите на протестите т.нар. Отровно трио – проф. Велислав Минеков, адв. Николай Хаджигенов и Арман Бабикян. Министърката на труда каза още, че влошената ситуация ще бележи бъдещото политическо развитие на страната и определи като спекулации твърденията, че правителството има участие в провокациите от нощта на втори септември.

Протестите в България с искане за оставката на правителството и главния прокурор Иван Гешев започнаха, след като на 7 юли лидерът на извънпарламентарната “Да, България” Христо Иванов се опита да стигне с лодка до държавен плаж, но беше избутан обратно в морето от мъже, които не се представиха. Плажът е до частен имот, ползван като резиденция от почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

Ден по-късно президентът Румен Радев каза, че НСО не трябва да охранява Доган и Пеевски, а на следващия ден прокурори и въоръжени полицаи влязоха в сградата на президентската администрация по разследване за търговия с влияние. Тогава, по време на първия протест, Радев призова: "Мутри, вън!"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари