Телевизиите ни заливат с чалга за Нова година

0
Нова ТВ залепя Лепа Брена за речта на Държавния глава, а bTV вклиняват "Планета"
Нова ТВ залепя Лепа Брена за речта на Държавния глава, а bTV вклиняват "Планета"

Нова ТВ залепя Лепа Брена за речта на Държавния глава, а bTV вклиняват "Планета"

Чалгата, която от години убедено прониква на всички нива в държавата и обществото ни, за пореден път превзема и новогодишната нощ по двете частни национални телевизии. Това става ясно от програмите, които те разпространиха. Първите часова на 2024-а Нова тв смята са запълни със сръбски турбо фолк – концерт на Лепа Брена и Драгана Миркович, а Би Ти Ви ще миксира речта на президента с шоу на звезди на родната телевизияПланета”.

„Животът ми е попфолк” ще пеят в нощта на 31 декември срещу 1 януари и двете ни големи частни телевизии. Открай време те пускат еднотипни програми, които противопоставят една на друга в борба за зрители, няма да направят изключение и в празничната нощ. Както цял сезон предлагат избор между „Фермата” и „Игри на волята”, а след това – между турски и български сериал, така и сега зрителите, ако решат да ги гледат, ще могат да избират разновидност, но не тип програма. В случая изборът е между сръбска и българска чалга.

Нова телевизия пуска концерта на Лепа Брена и Драгана Миркович, който двете звезди на турбо фолка направиха в София в края на ноември. Тогава Петя Дикова излъчи в „Тази събота и неделя” по Би Ти Ви дълго и напоително интервю с Брена, което беше подготвила в два варианта – съкратен и цялостен.

Кратката версия беше пусната точно преди концерта, а дългата – през уикенда след него. Сега пък Нова телевизия смята да пусне и самия концерт и то като черешка на тортата на новогодишната си програма. Шоуто ще започне точно след полунощ заедно с гърменето на шампанското и фойерверките и след речта на президента.

Това, че Нова ще залепи Лепа Брена за държавния глава, далеч не е най-оригиналното решение в програмите на родните телевизии тази година. Конкурентите ѝ от Би Ти Ви са още по-креативни. Те ще вклинят честитката на Румен Радев вътре в концерта на най-кръшните български фолк звезди. Речта е планирана за излъчване 5 минути преди полунощ, а преди нея и след нея ще върви концерт на звездите на телевизияПланета”. Това означава, че Би Ти Ви ще смеси президента с лекия жанр, в който се изявяват звезди като Преслава, Галена, Фики Стораро, Анелия, а при по-голям късмет може да се окаже, че в шоуто са намерили място даже народни любимци като Азис и Софи Маринова. След финала на въпросния концерт нивото ще вдигне певицата на народа Ивана, пише Флагман.бг.

Извън тези меко казано оригинални до крайност решения двете частни телевизии залагат на традиционни за програмата си идеи като празничен концерт на „Гласът на България” по Би Ти Ви и специално издание на „С Рачков всичко е възможно” по Нова.

На този фон БНТ е избрала традиционализма с редовната си „Щръклица” – този път е „Балканска”. Пред Лепа Брена и телевизияПланета” това изглежда направо като висок стил в изкуството. Шоуто ще бъде посветено на балканската тема, ще включва не само български изпълнители, но и звезди от Северна Македония, Сърбия и Гърция – съответно Наум Петрески, Бобан Здравкович и Аристос. Освен тях участват Любо Нейков, Руслан Мъйнов, Албена Михова, Мая Бежанска, Филип Аврамов, Тео Елмазов, Николина Чакърдъкова с дъщеря си Мария, Гуна Иванова, Славка Калчева, Деси Добрева, Ивана, Илия Луков, Петя Панева, оркестър „Канарите“ и др.

След това програмата ще мине към родната поп музика с Васил Найденов, Богдана Карадочева, Георги Христов, Нели Рангелова, Тони Димитрова, Мими Иванова и Развигор Попов, Веселин Маринов, Миро, Любо Киров, Графа, Михаела Филева и др. С подобно шоу миналата година БНТ стана най-гледаната телевизия през празничната нощ. При тази слаба конкуренция от страна на частните канали най-вероятно ще повтори успеха си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    9
    драган петкан
    чалгария ганьовска работа
  • 0
    8
    Възмутен
    Нека всички се включим в инициативата и да изключим телевизорите си в 23.55 часа https://5minuti.bg/balgariq/nad-5000-izklyuchvat-televizora-za-novogodishnoto-slovo-na-%D1%80adev
  • 6
    7
    Xcvbnhhg
    С тази чалга развалиха цяло поколение!Това е краста,която се загнезди в хората преди 20 години!Излязоха голи силиконови чалгаджийки.Грозни,крещящи,отвратителни!Забогатяха,а тези които ги харесваха сега гледат като гаврошовци!
  • 3
    6
    плюс минус
    В момента гледам рубриката "Библиотеката" по Канал 1 на БНТ. Добра или не толкова, БНТ си остава класика в тв творчеството.
  • 7
    5
    Яна
    Кой ли ще ги гледа тези простотии@!И двете телевизии за за закриване.Пошлост, простотии, ниска летва и чалга.Само като погледнеш визията на тези от времето .......
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари