Телефоните могат да причинят петна по лицето

0
Дерматолог разкри една от причините за петна по лицето, която хората може би пренебрегват
Дерматолог разкри една от причините за петна по лицето, която хората може би пренебрегват Снимка: Dreamstime

В случай, че сте опитали всеки един лек съществуващ на планетата и все още имате петна, то ние ще ви разкрием потенциалния източник на проблема.

Дерматологът Д-р Анджали Мато разкри една от причините за петна по лицето, която хората може би пренебрегват. Тя е много проста - вашият телефон. "Петната по челото може да са свързани с по-тежки вакси или спрейове, които се слагат в косата по време на стилизиране. Използването и на тежки основи за грим на маслена основа може да доведе до запушване на порите.

Петната само по една буза определено може бъдат причинени от използването на мобилен телефон, където комбинацията от мръсен екран, топлина и притиснатост може да стимулират маслените жлези." - каза д-р Мато, предава Beu.bg.

Повечето от нас могат да се досетят, че прекомерното използване на грим определено не е хубаво за кожата, но сега излиза, че мобилните телефони също биха могли да имат роля.

В случай, че имате петна само на едната буза и често говорите по телефона на съответното ухо - това може да е вашият проблем. Редица проучвания показват колко са мръсни телефоните, които ни следват навсякъде - дори в тоалетната. Изглежда сякаш прекарването на часове с телефона до ухото, заедно с помощта на топлината и мръсотията от екрана, може да създаде перфектните условия за развитието на петна по кожата. Така че, ако вече мислите, че използването на вашият телефон може да има роля в проблемите ви с кожата - опитайте да използвате другото ухо, почиствайте редовно екрана си или пък просто инвестирайте в хендсфри устройство.   

Източник: Beu.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари