Телефонен измамник върна парите на преметната старица

0
Телефонен измамник върна парите на преметната старица
Снимка: Дарик

Заловен телефонен измамник се призна за виновен пред съда в Асеновград и върна 600 лева на преметната старица. Възстановяването на парите било условието за условна присъда вместо очакваната ефективна в затвора. По повдигнатото му обвинение И.С. можел да получи от 1 до 8 години зад решетките, тъй като извършил измамата с неустановен в хода на разследването човек.

Подсъдимият предпочел обаче да се признае за виновен, да върне парите и да сключи споразумение с прокурора от районна прокуратура в Асеновград Димитър Молев.

Мъжът успял да вземе от бабата парите, като я излъгал, че дъщеря й е паднала лошо. Версията му пред наивната пенсионерка била, че при падането младата жена си е счупила крака и се налага спешна хирургическа интервенция. Тя трябвало да брои сумата, иначе докторите нямало да оперират уж пострадалата дъщеря.

Възрастната жена се хванала на въдицата и платила, а по-късно станало ясно, че на дъщеря й й няма нищо. Тогава пенсионерката подала жалба в полицията и измамникът скоро бил заловен.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари