Тейлър Суифт вече е милиардер

0
Общата нетна печалба на любимата американска поп звезда вече възлиза на 1,1 млрд. долара, благодарение на рекордното турне Eras
Общата нетна печалба на любимата американска поп звезда вече възлиза на 1,1 млрд. долара, благодарение на рекордното турне Eras Снимка: Taylor Swift / Facebook

Общата нетна печалба на любимата американска поп звезда вече възлиза на 1,1 млрд. долара, благодарение на рекордното турне Eras

Тази година Тейлър Суифт добави още едно отличие към дългото си CV: Любимата американска поп звезда вече е милиардер, сочи анализ на Bloomberg, предаде БГНЕС.

Изданието, което води статистика на милиардерите заяви, че общата нетна печалба на Суифт вече възлиза на 1,1 млрд. долара, благодарение на рекордното турне Eras, което помогна да се стимулира икономиката на САЩ това лято.

Bloomberg заяви, че Суифт е една от малкото изпълнителки, които са постигнали този статус само въз основа на музиката и изпълненията си.

Крис Лейдън, директор маркетинг на растежа в SeatGeek, заяви пред Си Ен Ен, че "турнето "Eras" на Тейлър Суифт пренаписва учебника по икономика на развлеченията".

"Тя не е просто изпълнител - тя е икономически феномен", каза Лейдън.

Суифт превзе не само арени с размерите на Супербоул, но и местни киносалони. През премиерния си уикенд концертният филм на поп певицата "Тейлър Суифт: The Eras Tour", събра около 96 млн. долара в бокс офиса в САЩ и Канада, което го прави най-печелившия концертен филм в страната за премиерен уикенд.

Според данни от проучване на изследователската компания QuestionPro, предоставени ексклузивно на Си Ен Ен, турнето Eras може да донесе 2,2 милиарда долара само от продажбата на билети в Северна Америка. Тази безпрецедентна сума включва основните продажби на билети за концертите в САЩ, които Суифт току-що приключи в Лос Анджелис, както и за втория северноамерикански етап, който ще се състои през следващата година. Това би го превърнало в най-печелившото турне в историята.

Певицата се превръща в културен феномен, което засилва икономическото ѝ влияние. В градовете, в които Суифт изнасяше концерти, броят на пътуващите с обществения транспорт се увеличи, а заетостта на хотелите скочи до небето. Санта Клара, богатият на технологии град, разположен в Северна Калифорния, за кратко се превърна в "Суифт Клара". В Сиатъл танцуващите на концерта на Суифт предизвикаха сеизмична активност, която според сеизмолози се равнява на земетресение с магнитуд 2,3 по скалата на Рихтер.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари