Теглят нов заем от 8 475 000 лв за Спортната зала в Русе

0
"Проект Русе" АД да изтегли нов заем, необходим за Спортната зала до Кръговото движение
"Проект Русе" АД да изтегли нов заем, необходим за Спортната зала до Кръговото движение

На днешното си заседание Общински съвет - Русе прие решение, с което се разрешава на "Проект Русе" АД да изтегли нов заем, необходим за Спортната зала до Кръговото движение. Заемът ще е в размер 8 475 000 лв., със срок за изплащане 5 години, и ще се използва за покриване на стари заеми.

Заемът ще бъде отпуснат от две банки, като в замяна ще бъде ипотекирано имуществото на "Проект Русе" АД, включително и самата Спортна зала

Предложението бе съпътствано с множество дебати, още повече че то не премина за разглеждане през постоянните общински комисии, а бе включено в последния момент в дневния ред на заседанието. Бяха отправени запитвания дали е осъзнат риска от ипотекирането на цялата зала, и защо отново Община Русе трябва да гарантира заемите, а не дружеството, което се занимава със строежа. Изпълнителният директор на "Проект Русе" Георги Пейчев обясни. че е представен бизнес-план, по който се работи и който се изпълнява. Вече дори са продадени над 600 билета за първото събитие, което предстои да се проведе в залата след откриването й - представлението на "Lord of the dance". Няма промяна и в плановете залата да бъде открита на празника на град Русе - 6 май 2015 г. 

Кметът Пламен Стоилов коментира, че е възможно залата да започне да функционира преди завършването на паркингите и гаражите към залата, но строителството ще бъде обезопасено и ще продължи да се работи до довършването им. Арх. Венцислав Илиев изрази съмнение, че мащабното строителство, което изискват паркингите и гаражите, ще изисква нов кредит, и е много вероятно дори залата да бъде открита навреме, тя да работи дълго време без паркинги и гаражи.

Въпреки продължилия повече от час дебат, предложението бе прието с  42 гласа за, 0 против и 6 въздържали се.

Източник: Топ новини
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари