Теглото ни в детска градина Слънце е направо непоносимо!

4
Елате в детската градина и ни помогнете да го направим, защото ни е страх от нея и последствията / Снимката е илюстративна
Елате в детската градина и ни помогнете да го направим, защото ни е страх от нея и последствията / Снимката е илюстративна

Група служители се оплакаха от произвол в ДВГ "Слънце" Русе.

В редакцията на Dunamost.bg получихме писмо от г-жа И.К., която твърди, че счетоводителка е облагодетелствана за сметка да останалите служители в градината.

Публикуваме твърденията й без редакторска намеса:

"До : синдикатите на учителите в България : КНСБ и Подкрепа

До : прокурататурата

До  : икономическа полиция

До : комисията по дискриминация-София

До : отдел Просвета–Русе

До : инспектората-Русе

До : омбусмана г-жа М .Манолова

Уважаеми госпожи и господа,

Искаме да ни обърнете внимание, защото теглото ни в целодневна детска градина Слънце в Русе е направо непоносимо.

Счетоводителя на градината е пенсионерка и работи на голяма заплата, която постоянно се повишава за да вземе още по -  голяма преизчислена пенсия и някой ден да вземе осем брутни заплати на куп от нашите пари, които не ни ги дават и казват все че нямало. И тези заплати тя ще ги вземе след като се е пенсионирала и е работила достатъчно много за да са по – големи, отколкото, ако ги беше взела когато се пенсионира преди две години. Това не е ли подигравка с труда ни.

Затова, че от дълги години нямаме синдикат заплатите ни са ниски, нямаме отпуски като другите детски градини, а само приближени до директорката служители стават тайно синдикални членки с нейното покровителство. Който се  бунтува и пита бива пенсиониран предсрочно, а има пенсионери, който са и верни и ги оставя да работят дълги-дълги години, а другите остават с ниски бедни пенсийки. Как за едни хора може и има пари, а за другите няма? Така е и с счетоводителя на градината, която на това отгоре като действащ пенсионер и взема хем пенсия, хем заплата и то не е малка и за калпак членува в синдиката на учителите в Русе, а не е учителка, а на нас ни забранява.

Но в градината се говори, че директорката и е дала пари за дрехи като на учителите, не като на чистачките и ни настройва едни срещу други. Направо сме дискринимирани. Искаме да имаме синдикат да ни защитава и тези хора да спазват всички закони в държавата. Искаме да бъдем защитени от произвола на една пенсионерка. Моля съдействайте ни да си направим синдикат, който да ни защитава.

Елате в детската градина и ни помогнете да го направим, защото ни е страх от нея и последствията. Тя е много злобна, може да забави нещо, но няма да забрави и след някой време ще ни отмъсти. Проверете на кого какви пари се дават, какви материални стимулирания им се раздават по празниците и отделно наградите, които са само за близките на директорката служители. Проверете всички документи, защото често ни лъжат и ги преправят". 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари