Тази вечер закриват "Мартенските музикални дни"

2
Програмата е изключително интересна
Програмата е изключително интересна

С концерт на Русенския фестивален оркестър с диригент Емил Табаков и със солист Александър Гаджиев (пиано) тази вечер ще бъде закрито 61-ото издание на Международния фестивал „Мартенски музикални дни“ в Русе.

Програмата е изключително интересна – Класическа симфония и Концерт за пиано №1 от Сергей Прокофиев и „Картини от една изложба“ от Мусоргски, оркестрирана от Морис Равел, предава Русе Медиа.

Русенският фестивален оркестър е проект, носещ в себе си дълбоките и трайни връзки между различни поколения музиканти, направили първите си професионални стъпки в Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“ в Русе. Оркестърът е създаден през 2010 г. по повод на 50-годишнината на училището и прави първата си успешна програма в рамките на 50-то издание на международния фестивалМартенски музикални дни“.

Директорът на Националното училище по изкуствата Мария Дуканова обясни, че 71 музиканти от четири континента са пристигнали специално за събитието. От тях 80 процента са възпитаници на училището, а останалите са приятели.

Маестро Емил Табаков заяви, че изпитва удоволствие да работи с Русенския фестивален оркестър. „Получава се приятна атмосфера. Ние всички сме съученици от музикалното училище в Русе. С тези приятели работим от години, като се събираме само за фестивала. Благодарен съм, че тази традиция продължава“, каза диригентът.

Пианистът Александър Гаджиев ще свири за първи път в Русе. „Много се радвам, че ще работя с маестро Емил Табаков и с Русенския фестивален оркестър. Прокофиев е един от любимите ми композитори“, каза Гаджиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Аре без номера
    Липовански, не така дърт пендел. Минусите ще ги слагаш на Ненова.
  • 1
    2
    до 1
    Бай Юсуф от родопите, който по 16 часа на денонощие отглежда и ниже тютюн, също е плащал за ММД. Нищо, че не знае дори къде е Русе. Но ние нали направихме кефа на 15 пенсионера. Да изкарат на топличко някой час.
  • 1
    1
    Сметалото
    Има ли някъде данни-разбивка колко ни струва това? В смисъл, какви са държавните и общински пари дадени за това нещо, и какви са приходите от билети. В края на краищата става дума за публични средства.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари