Тази седмица ни чакат най-горещите дни за юни

0
Особено горещо ще е по долината на река Струма, по поречието на Дунав и в Югоизтока,
Особено горещо ще е по долината на река Струма, по поречието на Дунав и в Югоизтока, Снимка: Dunavmost / Архив

През следващите дни се очакват най-високите температури за месец юни

Топлите въздушни маси, които донесоха жегите в Югозападна и Централна Европа, се придвижват на изток и се очаква да обхванат Балканите около средата на тази седмица. Дневните температури ще са около и над 30 градуса. Особено горещо ще е по долината на река Струма, по поречието на Дунав и в Югоизтока, където показанията на термометрите ще са до 40 градуса. Следобедни гръмотевични бури с риск от градушки се очертават около 27 юни и след това около самия край на месеца и началото на следващия.

В понеделник денят ще е слънчев с лека следобедна облачност около планинските масиви и на места в източната част на страната. Ще е без валежи, без силен вятър, дневните температури ще се движат между 28 и 32-33 градуса. По планините стойностите на термометрите ще са между 14 и 21 градуса в зависимост от надморското равнище. Около крайбрежието температура на въздуха ще е до 27 градуса, на морската вода - до 23 градуса, със слабо вълнение.

Във вторник (21 юни, първи ден на астрономическото лято) за кратко ще проникне по-хладен въздух. Нестабилен студен фронт от циклон над Североизточна Европа ще създаде условия за краткотрайни следобедни превалявания с гръмотевици и риск от градушка. Валежите няма да са повсеместни, а ще засегнат само някои райони в Западна България и Дунавската равнина. Температурите ще продължат да се повишават и дневните стойности ще са около 30 градуса, до 35 в традиционно топлите части на страната. С леки колебания максималните температури ще се запазят и в дните до края на седмицата. В сряда и четвъртък ще се повиши вероятността за следобедни валежи с бурна гръмотевична активност и опасност от градушки.

В петък и събота слънцето ще вземе превес почти над цялата страната, а в неделя в часовете следобед и вечерта ще превали и ще прегърми с по-голяма вероятност над Стара планина и южно от нея.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари