Тази събота в "Чародейка" се поставят основите на първия градски микропарк в Русе

12
Новото пространство за отдих ще бъде разположено в непосредствена близост до спортната площадка при бл. 304 в квартала
Новото пространство за отдих ще бъде разположено в непосредствена близост до спортната площадка при бл. 304 в квартала Снимка: Община Русе

Тази събота, 27 ноември, от 11 часа Община Русе съвместно със сдружение „СъГраждани“ ще постави основите на първия градски микропарк в Русе, съобщават от администрацията

Новото пространство за отдих ще бъде разположено в непосредствена близост до спортната площадка при бл. 305 в кв. „Чародейка“. На празния терен съвместно с ОП „Паркстрой“ ще бъде засадена алея от млади брези, а ОП „Комунални дейности“ ще изработят и монтират пейки.

Като един от най-зелените градове в България, общинското ръководство поддържа активна политиката за грижа и развитие на зелената система на Русе.

Миналата неделя над сто доброволци се включиха в мащабния проект на Община Русе и сдружение „СъГраждани“ - "Новата гора на Русе". В него малки и големи русенци засадиха близо 300 дръвчета на култивираното сметище, намиращо се южно от пътя за с. Николово. Сред растителните видове, за които ще се полага грижа през следващите месеци и години, са липа, дъб, мекиш и др.

Тази седмица продължава и залесителната програма, с която ще бъдат засадени още над 300 дървета по улиците и парковете на целия град.

Припомняме, че залесяването се извършва в периода от ноември до февруари, тъй като той е най-благоприятният за засаждане на нови дървета в градска среда–след опадането на листата и приключването на вегетационния им период.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Младеж, девойка и мъж в купето на влак. Девойката е с много къса пола и дълбоко деколте, което те кара да... Девойката се опитва да привлече вниманието на младежа, питайки го какво чете. Той не обръща внимание дори на поканата ѝ да отидат до вагон-ресторанта. Накрая тя излязла сама от купето. Веднага щом затворила вратата мъжа казва на младежа:
- Ти в ред ли си? И ти се натиска! Аз така се възбудих, че бих изчукал и куче!
Младежа:
- Бау, бау...

Харесай Дунавмост във Фейсбук