Татяна Дончева: Списъкът по „Магнитски“ е един предизборен фойерверк

1
БСП ерозира последните 15 години, твърди лидерът на „Движение 21“, част от новата коалиция „Левицата“
БСП ерозира последните 15 години, твърди лидерът на „Движение 21“, част от новата коалиция „Левицата“

БСП ерозира последните 15 години, твърди лидерът на „Движение 21“, част от новата коалиция „Левицата“

„Това, което се случва по „Магнитски“, е един предизборен фойерверк, който е продиктуван по-скоро от желанието на САЩ да парират руското влияние в България в този исторически момент, отколкото да е заради корупция, офшорни сметки и така нататък“. Това каза в интервю за bTV лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева.

По думите ѝ темата с корупцията и съдебната реформа са наистина важни за българите, защото българските граждани живеят с усещането, че страната им не е справедливо място.

„Това обаче, което се предлага като пакет закони и което е вкарано в Плана за възстановяване и устойчивост, няма да свърши никаква работа (…) Без промени в конституцията не е възможно“, уточни Дончева.

Тя подчерта, че конституционни промени не са възможни без подкрепата на ГЕРБ и ДПС, на които до момента са им пречили лобитата в съдебната власт. Според нея ГЕРБ вече нямат интерес да „се пънат“ и имат достатъчно подготвени хора да го отпушат.

Партията на Дончева „Движение 21“ стана част от коалицията „Левицата“, която беше създадена за предстоящите предсрочни парламентарни избори на 2 април. В нея са включени предимно формации на бивши членове на БСП.

„БСП ерозира в последните 15 години все по-отчетливо и има все по-непоносими отношения вътре в самата партия. Няма никакво представителство на ляво мислещите хора“. Така Дончева обясни създаването на коалицията. Според нея от този проект може да стартира нов единен субект вляво.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Тетка Дончева - Рот фронт!
    В последно време стана модерно комунист да плюе по своите.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари