Татяна Дончева: Доган вкара ИТН в парламента

0
Дончева даде пример с избирателни секции в Турция, където 100% от гласовете са за ИТН, а не за ДПС
Дончева даде пример с избирателни секции в Турция, където 100% от гласовете са за ИТН, а не за ДПС Снимка: БГНЕС

Дончева даде пример с избирателни секции в Турция, където 100% от гласовете са за ИТН, а не за ДПС

Лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева предупреди, че международната общност ще критикува ГЕРБ и ПП-ДБ, ако не успеят да съставят правителство. В ефира на БНТ тя посочи, че вкарването на ИТН в парламента със сериозната подкрепа на ДОган е опит да се създаде легитимност, но в чужбина това може да не бъде така. Дончева даде пример от избирателни секции в Турция, където 100% от гласовете са за ИТН, а не за ДПС. Тя каза, че е много трудно да се отчетат гласове при смесеното гласуване и да се види откъде идват гласовете.

Дончева разкри, че преди конституирането на 49-ото Народно събрание са били проведени "предварителни разговори" между ГЕРБ, ДПС и БСП за евентуално правителство, но това правителство не е желано от определени посолства. Тя подчерта, че няма възможност за съставяне на експертно правителство, контитуирано от 49-ото НС и смята, че законодателната дейност в парламента трябва да бъде отпушена. Дончева предупреди, че ако ГЕРБ и ПП-ДБ не успеят да съставят правителство, международният фактор ще ги критикува.

Според Дончева законодателните инициативи, представени от ГЕРБ и ПП-ДБ като приоритетни, са "до болка познати" от предишния парламент и тя смята, че е по-добре за всички политически сили да отидат на избори от позицията на парламентарно представени формации.

Дончева подчерта, че ключовата тема за дълготрайността на парламента е възможността му да създаде правителство. Тя смята, че ако новото правителство не е съставено от първите две политически сили, международната общност ще ги критикува и ще ги изрита здраво.

Като цяло, Татяна Дончева изрази ясната си позиция, че ГЕРБ и ПП-ДБ трябва да направят правителство, за да предотвратят критиката от международната общност и щетите, които могат да понесат на следващите избори.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Самарин
    "Доган вкара ИТН в парламента"! Това каза Т.Дончева в ефира на БНТ.Имало секции в югоизточната ни съседка,където сто процента от гласовете са отивали за чалга групата.Ако това се докаже,тези политикани ще забрават,че могат да останат в парийния живот у нас.
  • 1
    1
    МАНАФЯН
    УЧИНДОЛСКИЯ СЕЛЯНДУР ЧАЛГАРА СЛАВУЦА Е ТОЧНО ТОЛКОВА ПРОСТ, ЛЪЖЛИВ И КРАДЛИВ КОЛКОТО Е ПОЖАРНИКАРа агент "БУДА“-ла ☭, И ОТГОРЕ НА ТОВА Е ПОДЛОГА НА ДРЪНДАРСКИЯ ЦИГАНИН ААМЕТ ДОГАНУУГЛУ....
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари