Татяна Буруджиева: Третият мандат да се даде на политическа сила, която не е бламирала или проваляла мандат

0
Според Буруджиева е абсолютно наивно е да очакваме, че третият мандат ще бъде изпълнен с различно съдържание
Според Буруджиева е абсолютно наивно е да очакваме, че третият мандат ще бъде изпълнен с различно съдържание Снимка: БНТ

Според Буруджиева е абсолютно наивно е да очакваме, че третият мандат ще бъде изпълнен с различно съдържание

Политическите формации, които досега управляваха и правят заявката, че могат да управляват отново, не показват, че ще направят нещо различно - например, че ще обърнат към дневния ред на обществото, което беше една от сериозните критики.

Това каза в студиото на “Още от деня” по БНТ политологът Татяна Буруджиева в коментара си за приключилите консултации при президента за съставянето на ново правителство преди връчването на третия мандат.

По думите ѝ има тежко разминаване между дневния ред на обществото и дневния ред на управлението.

Според Буруджиева е абсолютно наивно е да очакваме, че третият мандат ще бъде изпълнен с различно съдържание, предвид това, което наблюдаваме вече втори месец.

Оставам скептична. Като граждани на България, всички ние продължаваме да сме в една и съща ситуация - преди шест месеца всички казвахме, че искаме правителството да успее, а то се самовзривява. И сега продължаваме да сме в същата позиция - всички искаме нещо да е успешно, но дали ще стане - не знам.”, отбеляза Буруджиева.

За нея с третия мандат трябва се даде шанс на “политическа сила, която не е бламирала или не е проваляла мандат”. От управляващата коалиция това е “Демократична България”, допълни тя.

Това би било по-добър знак като връчване на мандата, отколкото да се даде мандат на политически сили, които веднъж са го получавали и не са успявали пак при същата конфигурация.”, смята Татяна Буруджиева.

По думите ѝ тук вече става дума за персонални отношения, които вече доминират в политиката.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари