Тасева гушнала 7 бона отгоре за извънреден труд

0
Шефката на Инспектората в МЗ Пенка Белева-Тасева е взела 7 бона за извънреден труд
Шефката на Инспектората в МЗ Пенка Белева-Тасева е взела 7 бона за извънреден труд

Шефката на Инспектората в МЗ Пенка Белева-Тасева е взела 7 бона за извънреден труд в 8 уикенда – през февруари и март.

Това стана ясно от изказване на проф. Пламен Кенаров, главен секретар на министерството. За всеки почивен ден са й начислявани 70% от надницата й за деня плюс съответен коефициент за длъжността и отслуженото време. За 3 март, когато тя също била работила, ставката й е 100%, тъй като е почивен ден и национален празник, както регламентират Кодексът на труда и Законът за държавните служители. Основното месечно възнаграждение на Белева-Тасева е 3700 лв., но със стара дата тя получила през април 9795,85 лв, пише Монитор.

Независимо че е оставала в МЗ в извънработно време в делнични дни, за този труд тя не е получила нито лев, тъй като за извънреден труд се плаща само в почивни и празнични дни, а в работните се компенсира с един ден почивка, каза още проф. Кенаров. Той обясни, че заедно с нея от инспектората са работили още трима служители, като са проверявали всички обявени обществени поръчки за две години назад, за да представят доклад, поръчан от кабинета. По думите му обаче те не са взели колкото Белева-Тасева.

Главният секретар заяви, че публикуваният преди дни фиш със заплатата й не отговаря на вида на фишовете в МЗ. Според него той е манипулиран.

Проф. Кенаров отчете, че в резултат на проверки от МЗ в болници, спешни и хемодиализни центрове е прекратено незаконно изразходване на 12 437 000 лв. Други над 12 млн. лв. обаче били изразходвани незаконосъобразно и за тях е сезирана прокуратурата.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари