Тържествена церемония на първия учебен ден в ОУ „Олимпи Панов“

2

Тържествената церемония по откриване на първия учебен ден в Основно училище „Олимпи Панов“ в град Русе

Тя беше проведена при стриктното спазване на всички противоепидемични мерки. По случай 56 години от създаването на училището д-р Караколева подари 56 балона на най-малките ученици. 46 първолаци, разпределени в две паралелки, тази година за пръв път чуха училищния звънец и прекрачиха прага на училището, общият брой на всички деца е малко над 280.

Церемонията бе открита с посрещане знамето на училището, под звуците на училищния и българския химн. Заместник областният управител поздрави ученици, учители и родители и пожела на всички успешна и вдъхновяваща учебна година.

„Желая ви пламъка на любопитството никога да не гасне във вашите очи! Бъдете жадни да научавате повече всеки ден, независимо от това дали сте в класната стая или пред компютрите у дома. Покажете ни, че със силна воля и хъс можете да се справите с препятствията пред вас в тези така непредвидими времена, а ви обещавам, че усилията ви ще се отблагодарят и на вас, и на вашите родители с десетки поводи за гордост и ще ви помогнат в покоряването на нови и нови върхове!“ – отправи се д-р Караколева към учениците, а на учителите пожела да не спират да вдъхновяват русенските деца, и да продължават да осветяват пътя им с мъдростта и ерудицията си.

Празничната програма продължи със стихове и песнички от възпитаниците на училището, и поздравителни слова от представители на КНСБ и община Русе. Директорът на училището г-жа Вергилия Грънчарова увери родителите в качествата на преподавателите от училището и ги призова да имат повече доверие в българският учител и образователна система.

„Вече втора година 15 септември не е същия, но тази дата винаги ще остане най-големият празник за българските ученици, учители и родители. Родители, имайте вярва в нашите учители те са вратата в тъмнината, която насочва нашите деца. Всички ние заедно градим бъдещето им!“ На учениците, и най-вече на първокласниците, тя пожела да мечтаят смело и да дават живот на мечтите си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари