Търсят се най-добрите разказвачи на видеоистории за Русе

0
Състезанието е за авторски видеа, които да представят Русе по атрактивен начин
Състезанието е за авторски видеа, които да представят Русе по атрактивен начин Снимка: Dunavmost

Състезанието е за авторски видеа, които да представят Русе по атрактивен начин

Конкурс за ефектни видеоразкази "RUSE REEL" организира за първи път кметът на Русе Пенчо Милков.

Състезанието е за авторски видеа, които да представят Русе по атрактивен начин, разкривайки красотата и свободата, на която се наслаждават жителите му. Награди ще има за тези, които разкажат най-хубавата история за Русе, съобщиха от Община Русе.

Участие в RUSE REEL може да вземе всяко пълнолетно лице, както и непълнолетни (от 14-годишни) със съгласието на родител (настойник). Не е задължително участниците да са родени или да живеят в Русе. Единственото „условие“ е да са го посетили поне веднъж и да са готови да го покажат по впечатляващ начин. Няма ограничения в броя на клипчетата, които може да направи всеки от авторите, а участието в конкурса е напълно безплатно.

Видеото и текстът към него (ако има такъв – в рекламен текст, послание/слоган, субтитри) не трябва да нарушават чужди авторски и сродни права, като същевременно са позитивни послания. Същото се отнася и за ползването на музика. Препоръчва се за създаването на музикалния фон да се търсят мелодии със свободно право за ползване или да се изтегли платено съдържание, при което не са нарушени авторските споразумения.

Продължителността на видеото трябва да е 100 секунди и да е с формат МР4, като няма ограничения в стила - документалистика, интервю, анимация, със или без дикторски глас, със или без субтитри, цветен или черно-бял, хоризонтален или вертикален план - важна е русенската история, която авторът разказва.

Желаещите да се включат в конкурса трябва да изпратят своите видеотворби на имейл [email protected] с посочени две имена, възраст и телефон за контакт.

Видеоисториите ще се оценяват по всички критерии, записани в условията на конкурса, като ключов момент за гласа на журито ще бъде оригиналното авторско съдържание – оригиналност на сценария и позитивно послание за града. Победителите ще бъдат определени от професионално жури, съставът на което се пази в тайна от съображения за независимост.

Най-добрите разкази ще бъдат публикувани в Instagram профила на конкурса, като за победителите са осигурени и материални награди.

За въпроси относно конкурса можете да пишете на [email protected].

Признай си, че в Русе може да се влюбиш само за една секунда, но сърцето ти да тупти с тази любов 100 години! Покажи на всички това чувство в 100 секунди!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Нар Ко Ди Ръл
    Чичо Пенджи от къде си е купил белото? Много бързо го е фанало. Първо да опрай живота си и после града, че и двете са Големи Лай_а. Ко да снимам, Строителна площадка Русе и Космодрум Русе ли?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари