Търсят се 8 хиляди лева, за да заработи първата офроуд линейка у нас

2
Доброволци организираха дарителската кампания за събиране на необходимите средства
Доброволци организираха дарителската кампания за събиране на необходимите средства Снимка: ФБ на „Аварийно спасяване Пловдив“

Очаква се до края на март България да разполага с линейка, която да може да стига до труднодостъпни места.

Доброволци организираха дарителската кампания за събиране на необходимите средства.

Идеята за оборудването на медицинския автомобил за тежки терени е на доброволците от „Аварийно спасяване Пловдив“ и клуб „Офроуд Пловдив“. Целта е да се реагира бързо и адекватно на инциденти при труднодостъпни места в планините.

Георги Влайков, председател на сдружение „Аварийно спасяване Пловдив“:

Последните години хората много започнаха да ходят по планини – има различни велосъстезания, офроуд състезания. Ако там се случи един инцидент, нямаш друг начин за достигане до пострадалия, освен да ходиш пеша. Ако има една високопроходима машина с много добър, обучен шофьор и медицински екип вътре, те могат да бъдат изключително полезни. Дори машината да не може да достигне до съответния пострадал, аз можа да закарам един медицински екип или двама парамедика да един километър от него, което спестява един часове ходене. Идеята ни е първо да завършим една, а след това ако имаме възможност, да оборудваме още някоя“.

За да осъществят идеята си доброволците организират дарителска кампания. Със събраните средства вече е купен подходящ автомобил и необходимото медицинско оборудване за него.

За първата спасителна офроуд линейка са необходими още между 7 и 8 хиляди лева.

Вече сме закупили автомобила, в момента се работи по него, за да се оборудва с медицинска апаратура. Може би едно от предимствата на тази машина пред един евентуален хеликоптер е, че тази машина може да въври във всякакво време. Докато при лошо време един хеликоптер ще каже: Ние не можем да летим, защото метеорологичните условия не позволяват“, каза Георги Влайков, предава БНР.

Можете да дарите на сметката на сдружението „Аварийно спасяване Пловдив“, а те се ангажират с публикуването на ежемесечни отчети и много снимки от подготовката и обучението на екипите.

ДАННИ:

Сдружение "Аварийно Спасяване Пловдив"

IBAN:BG68RZBB91551012506770

BIC:RZBBBGSF

За кампания “Линейка за тежки терени

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Ctoan
    Стига простите пари!Гадно е!Искайте от ГЕРБ!!Пари за линейки,за хеликоптери,срамота!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари