Търсят причините за зачестилите инциденти на пътя Русе - Бяла

5
Разширяване на пътя и отделяне на насрещно движещите се потоци са възможни решения
Разширяване на пътя и отделяне на насрещно движещите се потоци са възможни решения

Разширяване на пътя и отделяне на насрещно движещите се потоци са възможни решения

Какви са причините за честите инциденти по т.нар. "участък на смъртта" между Русе и Бяла? За 2022 г. в русенския регион произшествията са над 260, в тях 338 са ранените, а 23 - загиналите. Има 5 жертви по-малко от миналата година, предава NOVA.

Според експерт по пътна безопасност пътят е използван от различни по националност водачи, а са различни и пътно превозни средства, които преминават. "Има тежка техника, както селскостопанска, така и камиони, има и мотоциклети. Има две ленти и пропусквателната способност е много малка", каза той.

Снощи пешеходка бе блъсната от камиона на банкета. "Невъзможността за извършване на маневри и поддържане на постоянна скорост са предпоставки за изнервеност, натоварване и рискови маневри. Има изкачвания и спускания, теренът е тежък. Разширяване на пътя и отделяне на насрещно движещите се потоци са възможни решения", препоръча Костадинов.

Междуведомствена експертна комисия ще излезе със заключения какво още може да се обезопаси по пътя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 10
    10
    До "Бах ти глупаците"
    Абсолютно сте прав. Липсва всякаква самодисциплина в много от шофьорите, чувство за самосъхранение (ако щете и на страх), но това вече опира и до интелекта на човека и тук вече не може да се направи нищо. А тези дето чакат да им построят някакви автомагистрали, че да станат примерни шофьори се заблуждават.
  • 7
    9
    бах ти глупаците
    Причините са както малоумните водачи и това,че от Русе че чак до Бяла ...не може да се види и едно ченге.А на някой малоумник пак ГЕРБ му е виновен,че българите са тъпи,не ебават правила ,знаци и збрани .Карат дърти дараци напушени,дрогирани ,пияни ....И като няма ченгета и правила ....и елате ни вижте..турските и румънски ,че и български тираджии са безсмъртни.Да не говорим за отвратителните румънски уроди с леките коли.
  • 12
    8
    Русенец
    Много експерти в тази държава
  • 26
    7
    БОЦко
    Под мъдрото ръководство на ГЕРБ построихме много пътища и магистрали, ама да ми прости Господ, като за умряли.
  • 27
    6
    Мечтите само са безплатни ...
    Трябва строителството на широки пътища, магистрали или аутобани – това ще рече нови пътища, предназначени основно за трафика на моторни превозни средства. Аутобанът е символ на свободата и безграничното удоволствие от шофирането, за което повечето от нас мечтаят.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари