Търсим пиратско съкровище на остров Света Анастасия

2
Плячката се пази от духа на загинал моряк гласят легендите
Плячката се пази от духа на загинал моряк гласят легендите

Бургаският остров Света Анастасия предлага истинско приключение на любителите на загадките - търсене на пиратско съкровище. Според легендите през вековете той е нападан от пирати, чиято плячка все още се намира на острова - пазена от духа на загинал моряк.

Друго поверие пък гласи, че по време на атаката над острова монасите, живеещи на Света Анастасия, са се помолили за помощ на светицата покровител на мястото, която вкаменява пиратския кораб, разказва Монитор. Останките му могат да бъдат видени на брега и днес. Въпреки интригуващите предания обаче съкровището все още не е открито. Експозицията на островния музей предоставя възможност на туристите да се върнат назад във времето, когато островът е бил затвор за противници на властта, дом на монаси и цел на пирати. Шест стаи разказват историята му - Съкровищницата, Екамос, Островът на монасите, Карцер, Света Анастасия Фармаколитрия и Plus Ultra.

На Света Анастасия могат да бъдат разгледани още храмът „Успение Богородично“, фарът и Лекарната. Обиколката може да приключи в ресторанта на острова, където се предлагат деликатеси като миди на тенекия и билкова бира.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари