Търси се вариант за паркиране пред "Енергетиците"

2
Поставянето на паркомат в квартала не е окончателно решение и Общината търси компромис в полза на живущите
Поставянето на паркомат в квартала не е окончателно решение и Общината търси компромис в полза на живущите

Поставянето на паркомат в квартала не е окончателно решение и Общината търси компромис в полза на живущите

Започна поставянето на основните тела на бариерите, които ще затворят новоремонтирания паркинг пред блок “Енергетик 1“ и блок “Енергетик 2“ в квартал “Здравец Изток“. "Устройствата са на вход и изход, а в непосредствена близост е монтиран и паркомат за платено паркиране. Това обаче още не е окончателно решение", обясни кметът Пенчо Милков.

Живущите са недоволни, тъй като паркингът се ползва от пациенти на съседната болница, и хората от блока няма къде са спират колите си, предава Русе Медиа. Затова от общината обмислят варианта безплатно да паркират само автомобили на живущите и за кратко да влизат зареждащите търговските обекти, а останалите коли да си плащат.

Кметът Пенчо Милков обясни, че състоянието на паркинга пред двата блока е било много лошо от години и затова общината ги е ремонтирала и преасфалтирала. Хората от блоковете обаче на няколко пъти са поставяли въпроса с паркирането, което е проблем за тях.

„Положението е нетърпимо и трябва да се вземат мерки. В активни разговори сме с ръководството на лечебното заведение и в петък съм организирал среща на място, където ще бъдат двама зам.-кметове, главният архитект, началници на отдели и представители на лечебното заведение. Ще се обиколи целият квартал в района и ще се търсят зони за паркиране. На всички искам да кажа, че след завършване на строителството в лечебното заведение, по данни на ръководството, на мястото на техниката и крановете ще има паркинги. Но към момента положението е много тежко. В петък очаквам да видя какви предложения ще ни бъдат направени, очаквам ръководството на болницата да е активно в предложенията и да намерим решение пациентите да имат къде да спират, не на паркингите на блоковете“, каза кметът.

Той обясни, че към момента бариерите няма да работят, а само е създадена техническа възможност за функционирането им. Кметът обясни, че това би било крайна мярка да се ограничи паркирането временно пред двата блока, а и трябва решение на Общинския съвет за платено паркиране в тази зона. Той се надява все пак да се намери вариант, който да е добър за всички.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    12
    до 11
    От твоите може и да не е. Но от моята заплата всеки месец ми удържат по около 300 лв, които минават през здравната каса и отиват в джоба на тая бъчва и други като него.
  • -5
    11
    Дo 6
    И защо реши, че заплатата му е от нашите пари? Това е частна болница.
  • 3
    10
    antropos
    До 5 - Не знам къде във Варна висяхте места за паркиране, макар и платено. Миналата седмица съм обикалял платените - и места йок. И вчера така.
  • 3
    9
    Русенец
    Защо Общината трябва да прави безплатен частен паркинг за Енергетиците. Като искат да им се само за живущите нека да си го платят. Защо с моите, с нашите общи пари да им се прави частен паркинг на Енергетиците? Пред моя блок Общината не е направила паркинг само за нас.Там където не стигат паркоместа, трябва да е платен за всички и който иска да ползва да си плаща
  • 7
    8
    Дядо Мраз
    Те бариерите сложени, парите изхарчени, рушвета взет.....и общинския съвет щял да реши?????
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари