Търси се нечия дъщеря да влезе в ролята на спасител на нацията

0
Дъщерите са революционното откритие на безкрайния политически преход към демокрация
Дъщерите са революционното откритие на безкрайния политически преход към демокрация

Трудно се израства до мъжество и по дух, особенно от такива, който натрупаха несметни богатства, докато се търкаха и се търкат в политическите катедри.

Гледам сега старата номенклатурна мода да назначават децата си на ръководни постове в партиите се засилва. Остаряват хиените, побеляват и бутат напред родата, та да не пускаме кокала, че току виж сме изпаднали от борда.
------------------------------------------------------------------
Операцията "дъщеря на висок пост" беше проведена успешно от Румен Овчаров, например, в партията-майка БСП. Спомням си преди години как Иван Костов беше открил изведнъж, че дъщеря му също става за партийния пост в така наречената десница. Не, че синовете на Цачева, и Корнелия не са еталон за всичко добро на планетата, но дъщерите са революционното откритие на безкрайния политически преход към демокрация. Не ми се влиза в конкретиката с низ от светли имена, но където и да почукате в държавата все някоя дъщеря ще ви отвори вратата. Много такива и в европейските структури изпратихме така, че ако бягаш от бащата ще се срещнеш с дъщерята. Няма спасение!
-------------------------------------------------------------------
Иначе казват, че сме демократична държава - народа бил управлявал. Народното творчество пък казва: "Нямаш ли свой човек, загубен си мой човек!". Така върви сивото ни ежедневие - от дъщеря на дъщеря и от корумпиран баща на още по-корумпиран баща. Както винаги си е било, въпреки европейските доклади за напредък и какви ли още не пълни глупости, които миришат лошо.

Керваните си вървят, но нашия спря!

Търси се нечия дъщеря, която освен световен банкер, еврокомисар и прочее превъплащения, да влезе в обувките и на пореден спасител на нацията от лошите, които и да са те. Само до тук стига спасението им.

И нека не гледаме техния произход, защото боли.

Николай Марков

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари