Търговище посрещна с цветя и любов олимпийската си гордост Антоанета Костадинова

4
Водете децата си в залите, призова вицеолимпийската шампионка
Водете децата си в залите, призова вицеолимпийската шампионка

Водете децата си в залите, призова вицеолимпийската шампионка

"Родители, водете децата си в залите, по стадионите, нека тренират, нека се занимават със спорт". С тези думи се обърна към съгражданите си вицеолимпийската шампионка Антоанета Костадинова. Заедно с треньора ѝ Христо Маринов те бяха аплодирани от стотици граждани и ръководството на общината по време на тържеството, организирано по повод успеха им в Токио.

"Беше ми по-лесно да спечеля медала, отколкото сега да се събера и да кажа какво чувствам. Много благодаря на всички за подкрепата", каза Костадинова. Треньорът Христо Маринов използва трибуната, за да благодари на хората, които през годините са ги подкрепяли и са вярвали в тях. "Щастливи сме. Ние прости си вършим нашата работа. И ще продължаваме да я вършим", бе лаконичен той.

Тържественото посрещане започна с изнасяне на българският трикольор. А химна на България изпя Ростислав Атанасов - племенник на Антоанета Костадинова.

Кметът Дарин Димитров връчи на сребърната олимпийска медалистка и нейния треньор почетни плакети на Община Търговище. Той изрази гордостта си от факта, че ръководи общината точно в годината на успеха на Костадинова. "Благодари Ви много, защото изпълнихте сърцата ни. Нека Господ да ви помага!", обобщи Дарин Димитров.

По-късно, в специално обособена зона, всички желаещи можеха да вземат автограф от Костадинова и Маринов и отнесоха в домовете си спомен от шампионите.

В края на церемонията организаторите пожелаха на екипа успех и отново да зарадват Търговище с представянето си в Париж приз 2024 година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари