Търговец от Русе продава ключодържател на Георги Илиев, който дарявал могъщество

2
Докоснете се до духа на българския ъндърграунд от прехода, до духа на Великите Майстори на подземния бизнес!, с тези думи продавачът промотира находката си
Докоснете се до духа на българския ъндърграунд от прехода, до духа на Великите Майстори на подземния бизнес!, с тези думи продавачът промотира находката си

Вещи на убитите подземни босове се продават като топъл хляб

Могъщество ще придобие този, който се докосне до ключодържателя на Жоро Илиев.

Това обещава търговец от Русе, който продава кожен аксесоар, собственост на подземния бос. По думите на антикваря ключодържателят е бил собственост на убития през август 2005 г. Георги Илиев. Той лично подарява любимия си аксесоар на един от неговите охранители в знак на признателност за добре свършена работа. Цената на миниатюрното парче кожа е над 100 лв., а върху него е изписано логото на ВИС-2, споделя България днес.

"Докоснете се до духа на българския ъндърграунд от прехода, до духа на Великите Майстори на подземния бизнес!", с тези думи продавачът промотира находката си.

Търговията с предмети, принадлежали на братя Илиеви, върви с пълна сила в онлайн магазините. От ключодържатели, през техни дрехи, предмети с автографи и портрети, цените на подобен тип артикули достига колосални суми, а мераклии да се докоснат до находки, които са били собственост на Жоро и Васил Илиеви, не липсват.

"Артефактът не е за изпускане, защото който го притежава, ще стане силен и могъщ като Георги Илиев!", с подобен тип слогани търговци лесно зарибяват фенове на подземните босове от близкото минало.

Социалните мрежи са пълни с групи и страници, които носят името на групировката ВИС-2, както и на братя Илиеви. От тях непрекъснато бликат колажи със снимки на двамата братя и техни девизи, които хиляди почитатели на ъндърграунда споделят.

Последният портрет на по-големия от братята Илиеви беше продаден за 1200 лв. Картината е рисувана малко преди или веднага след убийството на Императора и е последният известен негов портрет. Той се озовава в перничанин, който по-късно го препродава, макар да твърди, че му е много скъп и дълги години е бил закачен на стената в хола му.

14-каратова златна значка, подарък на най-близките в обкръжението на ВИС-2, е изтъргувана за 2 бона. От значките са изработени само 100 броя и именно това вдига цената ѝ драстично.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари