Танцьорите от "Зора" се завърнаха от фестивал в Унгария

0

Танцьорите от фолклорна танцова студия „Зора” към Общински младежки дом - Русе се завърнаха от 9-ти Международен танцов и музикален фестивал в град Чонград, Унгария.

Той се състоя от 29 юли до 1 август и няма конкурсен характер. Възпитаниците на Мъгърдич Астхигян се представиха в два последователни дни на сцената на фестивала. През първия ден 25 танцьори от малката и голямата група представиха магията на българския фолклор. Те взеха участие в дефиле, заедно със състави от България, Кипър, Сърбия, Унгария и Румъния.

На открита сцена в центъра на Чонград те представиха 25-минутна блок програма с шопски танц, русчуклийска празнична сюита, игри край Ерма и традиционна българска песен. В знак на благодарност, кметът на Чонград подари на танцьорите билети за вход на басейн с множество атракции. Също така, те получиха грамота и плакет за отлично представяне и участие във фестивала.

На следващия ден танцьорите от ФТС „Зора“ представиха  същата програма в град Сентеш. Освен задължителната фестивална част на програмата, не липсваха и забавления през свободното време. За групата се грижеха организатори на фестивала, които разведоха танцьорите да разгледат забележителностите в Чонград и Сегед. По местна телевизия беше излъчено интервю с представители на ФТС „Зора”.

 Организаторите останаха изключително доволни от участието на танцьорите и ги поканиха да се включат и в десетото издание на фестивала през 2017 година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари