Танцьорите на „Зора“ взеха втора награда на национален конкурс

1
Изпълнените от фолклорното танцово студио изиграха два танца - „Игри край Ерма“ и „Луди-млади“
Изпълнените от фолклорното танцово студио изиграха два танца - „Игри край Ерма“ и „Луди-млади“ Снимка: Община Русе

Изпълнените от фолклорното танцово студио изиграха два танца - „Игри край Ерма“ и „Луди-млади“

Фолклорно танцово студио „Зора“ при Общински младежки дом - Русе с ръководители Мъгърдич Астхигян и Ренета Стефанова взе участие в национален конкурсФолклорен изгрев“ на сцената на Гранд МОЛ Варна.

Журито на престижния конкурс с председател акад. Милчо Василев – художествен ръководител на Фолклорен ансамбъл към Академията за музикално и танцово изкуство (АМТИИ) – Пловдив и още редица видни имена, свързани с българския фолклор, оценяваха десетки танцови и вокални състави от цялата страна. Изпълнените от ФТС „Зора“ два танца - „Игри край Ерма“ и „Луди-млади“ бяха отличени с престижната втора награда, съобщиха от Община Русе.

Фолклорен изгрев“ е фестивал със състезателен характер за изпълнители от различни възрасти. Най-малките са деца от 3-годишна възраст, участват ученици от школи в читалища, частни студиа, детски комплекси, професионални училища по фолклор и музика, студенти и самодейци от народни читалища и пенсионерски клубове. Фестивалът на младостта и фолклора представя солови изпълнители и групи в 5 основни направления: вокални изпълнители, инструменталисти, стилизиран фолклор, стари градски песни и шлагери, танцово изкуство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари