Танцьори от България и Румъния ще се състезават на фестивала "Танцуващата река"

1
Тази година в него ще вземат участие над 450 деца, младежи и девойки от 6 до 30-годишна възраст
Тази година в него ще вземат участие над 450 деца, младежи и девойки от 6 до 30-годишна възраст

Русе отново ще е домакин на Международния фестивал „Танцуваща река“

На 28 май в 10 часа в Доходното здание започва XV-ото издание на Международния танцов фестивал „Танцуваща река“.

Тази година в него ще вземат участие над 450 деца, младежи и девойки от 6 до 30-годишна възраст, представители на 20 състава от цяла България и 2 от Румъния.

Танцьорите ще се състезават в четири възрастови групи, в категориите соло, малка, голяма група и в следните танцови направления: съвременни танци, улични танци, тематичен танц, класически балет и характерен танц.

Компетентно жури, включващо и балетисти-солисти на балет „Арабеск“ - София, ще оцени техните изпълнения и ще класира отличените участници.

Фестивалът „Танцуваща река“ има за цел да популяризира танцовото и балетното изкуство сред децата и младежите, да стимулира и развива таланта и артистичността им и да даде възможност за нови контакти и изяви.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари