Талибаните затвориха женските салони за красота в Афганистан

1
С писмо от Министерството на ислямското ръководство затварят салоните в Кабул и други провинции
С писмо от Министерството на ислямското ръководство затварят салоните в Кабул и други провинции

С писмо от Министерството на ислямското ръководство затварят салоните в Кабул и други провинции

Талибаните, които са на власт в Афганистан, наложиха забрана на салоните за красота в Кабул и други провинции, според писмо до общината в Кабул, издадено от Министерството на ислямското ръководство.

“На женските салони за красота в град Кабул и на ниво провинция в страната се забранява да работят в рамките на определен период, издадените лицензи и споразумения са невалидни”, се казва в писмото.

Както заявиха собствениците на някои заведения, работата на жените в салоните за красота в момента е единственият начин да осигурят прехраната на семействата си.

“Нашите мъже нямат работа. Когато един мъж не може да се грижи за семейството си, жените трябва да работят в салоните… Какво ще правим, ако салоните за красота бъдат затворени?”, заявява една от собственичките.

Друг собственик на салон твърди, че афганистанските власти трябва да създадат работни места за мъжете, за да не се налага жените да работят.

“Ако създадем възможности за работа на мъжете, ние дори няма да излизаме от къщи”, казва собственичката на салон.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари