Таксиджиите без изпит за удължаване на разрешителните

0
Условието е заявлението за преиздаване да е подадено в 14-дневен срок преди изтичане на валидността на удостоверението
Условието е заявлението за преиздаване да е подадено в 14-дневен срок преди изтичане на валидността на удостоверението Снимка: БГНЕС

Удостоверенията на таксиметровите водачи ще се удължават, без да се полага наново изпит.

Условието е заявлението за преиздаване да е подадено в 14-дневен срок преди изтичане на валидността на удостоверението, информира DNES.bg.

Това решиха единодушно депутатите на първо четене с промените в Закона за автомобилните превози.

С промените ще бъдат улеснени около 70 000 водачи, които вече имат издадени удостоверения, да не се явяват отново на изпит и да не са длъжни да представят всички документи, които за изискват за издаването на разрешителните.

Георги Свиленски от БСП посочи, че промените, с които разрешителните на таксиметровите шофьори са щели да изтекат на 1 януари 2018 г., са приети преди две години от ГЕРБ и Реформаторския блок.

"Две години след този закон стигаме да отменянето на тези разпоредби за полагането отново на изпит. Още тогава казахме, че този закон ще изкара всички таксиметрови водачи да стачкуват, а сега Министерски съвет прави промените", напомни соцдепутатът.

"Няма как да ги караме през 5 години да минават изпит за таксиметров водач. Ние подкрепяме това предложение, но ще продължаваме да твърдим, че секторът таксиметров транспорт не е регулиран правилно", настоя Свиленски.

Той поиска парламентът да гласува промените и на второ четене още днес с мотив, че са важни за водачите, които чакат да си подновят разрешителните преди 1 януари. Предложението обаче не беше прието и в крайна сметка срокът между първо и второ четене ще бъде 3 дни.

Източник: DNES.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари