Такси блъсна мъж, бягащ след обир на русенка

1
Жената тъкмо била изтеглила 1 100 лева
Жената тъкмо била изтеглила 1 100 лева

Полицията разследва случай на грабеж от жена, извършен от млад мъж, който е бил блъснат от такси, бягайки от местопрестъплението

Вчера около 13:20 ч. на тел. 112 е подаден сигнал за настъпило ПТП в гр. Русе на улица "Чипровци", между таксиметров автомобил и пешеходец. На място е изпратен екип на полицията, който е установил там две лица – водачът на таксиметровия автомобил 58-годишен мъж и жена на 55 г. При разговор с тях е станало ясно, че произшествието на улицата е станало, докато пешеходецът е бягал, след като е извършил грабеж от жената. 55-годишната разказала на полицаите, че малко преди инцидента е изтеглила сума от 1100 лв от банкомат, монтиран в сградата на магазин "Пацони" и прибрала парите в чантата си, след което се отправила към колата си, паркирана на улицата. Докато отивала към автомобила в нея се блъснал младеж, който успял да ѝ издърпа дамската чанта от ръцете и да побегне по ул. „Чипровци“, където е възникнал пътния инцидент и извършителят на грабежа е бил блъснат от таксито. При удара той паднал, но след това бързо се изправил и избягал в посока към ул. „Петрохан“. След получаване на тази информация са уведомени всички дежурни екипи на полицията и е започнало издирване на лицето по даденото от свидетелите описание - мъж на видима възраст 17-20 години, висок около 170 см, със слабо телосложение, мургав, късо подстриган, с тъмно яке., но въпросният не е бил установен в района. Случаят е документиран във Второ РУ, започнато е разследване по образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 198, ал. 1 от НК.

В хода на последвалите незабавни оперативно-издирвателни действия служителите на реда са заловили лице, отговарящо на описанието на извършителя и в момента се извършват необходимите процесуавно-следствени действия, с оглед изясняване на евентуалната му съпричастност към случаите. Работата продължава под надзора на прокуратурата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари