Така можеш да решиш проблема си с еякулацията

1
Лечение на проблеми с еякулацията
Лечение на проблеми с еякулацията

Лечение на проблеми с еякулацията.

Ако мъжът има еякулаторни проблеми, причинени от физически състояния, лекарят трябва да бъде в състояние да предложи възможни варианти за лечение.
Лекуване на еякулаторни проблеми, причинени от психологически фактори, може да бъде по-голямо предизвикателство, но повечето мъже, които упорстват с лечението, имат успешни резултати.
 

1. Лечение на преждевременна еякулация
Лечението на преждевременна еякулация включва:

Самопомощ

Съществуват редица неща, които мъжът може да опита сам, преди да потърси медицинска помощ, като:

  • мастурбиране 1-2 часа преди секс
  • използване на по-плътен презерватив с цел намаляване на усещането
  • поемане дълбоко на въздух за спиране на еякулаторния рефлекс
  • правене на паузи по време на сексуалния акт и мислене за нещо скучно

Терапия за двойки

Ако мъжът се намира в дългосрочна връзка, може да се възползва от терапия за двойки. Целите на тази терапия са две. Първо, двойките са насърчавани да проучват въпроси, които могат да засегнат отношенията им, и им се дава съвети за решаването им. Второ, на двойките се показват техники, които могат да помогнат на мъжа да "забрави" навика на преждевременна еякулация.

Лекарства за лечение на преждевременна еякулация
Селективните инхибитори на обратното захващане на серотонина (SSRIs) са предимно предназначени за лечение на депресия, но те също имат полезен страничен ефект на забавяне на еякулацията. Въпреки че селективните инхибитори на обратното захващане на серотонина не са лицензирани за лечение на преждевременна еякулация, те все по-често се предписват за тази употреба.

Селективни инхибитори на обратното захващане на серотонина, използвани за тази цел, включват:

  • пароксетин
  • сертралин
  • флуоксетин

При някои мъже с преждевременна еякулация може да настъпи подобрение в симптоматиката, веднага след като започнат лечението. Въпреки това, обикновено лекарствата трябва да се приемат 1-2 седмици, преди да се забележи цялостният ефект на лечението.

Чести странични ефекти на селективните инхибитори на обратното захващане на серотонина включват:

  • умора
  • гадене и повръщане
  • диария
  • прекомерно изпотяване

Въпреки това, нежеланите реакции обикновено са леки и трябва да се подобрят след 2-3 седмици.
Медикамент от групата на селективните инхибитори на обратното захващане на серотонина, известен като дапоксетин (dapoxetine), е специално създаден за лечение на преждевременна еякулация. От ноември 2013 г дапоксетинът е станал първото лекарство, лицензирано за преждевременна еякулация във Великобритания.

Дапоксетин действа много по-бързо от споменатите по-горе селективни инхибитори на обратното захващане на серотонина и може да бъде използван "при необходимост". Ако е предписан дапоксетин, обикновено съветът е да бъде приет 1-3 часа преди секс, но не повече от веднъж на ден.
Dapoxetine не е подходящ за всички мъже с диагноза преждевременна еякулация. Например не се препоръчва за хора със сърдечни, бъбречни и чернодробни проблеми. Дапоксетин може да взаимодейства с други лекарства, като например други антидепресанти. Чести нежелани реакции на дапоксетина включват главоболие, виене на свят и гадене.
Употребата на локални анестетици, като лидокаин или прилокаин, може да бъде полезна, но могат да се прехвърлят и да се абсорбират във вагината, което води до намалена чувствителност. Презервативи могат да се използват и са ефективни, особено когато се комбинират с локални анестетици.
 

2. Лечение на забавена еякулация
Лечението на забавена еякулация включва:

Секс терапия
Секс терапията е форма на консултиране, която използва комбинация от психотерапия и структурирани промени в сексуалния живот. Това може да помогне за увеличаване на чувството на удоволствие по време на секс и да направи по-лесна еякулацията.
По време на секс терапия пациентът ще има възможност да обсъди всички емоционални или психологически проблеми, свързани със сексуалността си и връзката си. Могат да бъдат препоръчани дейности, които да се пробват у дома, докато пациентът прави секс с партньора си. Те могат да включват:
гледане на еротични материали преди сексуалния акт, като видеоклипове и списания, за да се засили чувството за сексуална стимулация
еротични фантазии и "секс игри", за да направят секса по-вълнуващ
използването на лубриканти или гелове, които да направят физическия акт на секс по-комфортен и релаксиращ
използване на помощни средства, като вибратори, за да се увеличи удоволствието
 

Смяна на медикаменти
Има редица лекарства, които могат да се използват, ако се смята, че селективните инхибитори на обратното захващане на серотонина причиняват забавена еякулация. Те включват:
амантадин - лекарство, първоначално предназначено за лечение на вирусни инфекции
бупропион - лекарство, първоначално предназначено при отказ от тютюнопушене
йохимбин - лекарство, първоначално предназначено за лечение на еректилна дисфункция
Тези лекарства помагат за блокирането на някои от химичните реакции на селективните инхибитори на обратното захващане на серотонина, за които се смята, че допринасят за забавяне на еякулацията.
 

3. Лечение на ретроградна еякулация
Повечето хора не се нуждаят от лечение за ретроградната еякулация, тъй като те все още са в състояние да се насладят на здравословен сексуален живот и състоянието не оказва неблагоприятно въздействие върху здравето им.
Ако ретроградна еякулация е причинена чрез използване на някои лекарства, нормална еякулация обикновено ще се върне след спиране на медикамента.
Ако се налага лечение (обикновено се дължи на желанието за създаване на дете), могат да бъдат използвани лекарства за укрепване на мускулите около шийката на пикочния мехур. Псевдоефедрин (лекарство, често използвано като деконгестант) доказа, че е ефективен при лечение на ретроградна еякулация, причинена от диабет или операция.
Въпреки това, ако ретроградната еякулация е причинена от значително увреждане мускул или на нерв, лечение може да не е възможно.
На мъжете, които искат да имат деца, може да бъде взета сперма от урината им за използване при изкуствено оплождане или ин витро оплождане.

Източник: framar.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари