Тайната на старите хора за богата реколта от картофи

3
В близост до лехите можем да засадим грах или боб
В близост до лехите можем да засадим грах или боб

Опитните градинари знаят няколко трика за увеличаване на реколтата от картофи.

Но тайната на дядо винаги дава резултат, пише Актуално.

Засаждане на картофите

Първо, времето задължително трябва да е топло. Картофите не могат да издържат на замръзване.

Веднага след като почвата се затопли до 7 градуса на дълбочина от 10 градуса, може да се пристъпи към засаждане на картофите.

Някои начинаещи градинари допускат една съществена грешка при засаждане на картофите - те откъсват първите кълнове. Смята се, че тази процедура е необходима, за да "се събудят" останалите кълнове. Но това е голяма грешка и в крайна сметка картофите може изобщо да не покълнат.

Също така, не пестете грудки при саденето. Факт е, че някои градинари разрязват картофите на парчета, за да засадят повече. Но това не е желателно. Има голям риск грудките просто да започнат да гният в земята.

Картофите не трябва да се засаждат твърде дълбоко, те се нуждаят от въздух. Дупките не трябва да по-дълбоки от 5-8 сантиметра.

Освен това трябва да се има предвид, че картофите се нуждаят от поливане и торене. Но трябва да излеете продукта (тор, вода) не върху растението, а в браздата.

В близост до лехите можете да засадите грах или боб, които отделят азот в почвата. Това вещество е необходимо за правилното формиране на грудките.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари