"Таймс": Ружа Игнатова щеше да се превърне в най-голямата измама в света

1
Изданието нарича Ружа "бляскава българка, завършила Оксфорд"
Изданието нарича Ружа "бляскава българка, завършила Оксфорд" Снимка: Фейсбук

Изданието нарича Ружа "бляскава българка, завършила Оксфорд"

Британският вестник "Таймс" помества голяма статия по повод на дадената присъда от 20 години затвор на дясната ръка на "криптокралицата" Ружа Игнатова, която продължава да е на свобода, докато жертвите на техните измами продължават да са изправени пред плащане на огромни сметки и дори пред смъртни заплахи.

Като дясна ръка на скандалната българска криптокралица, британският финансов анализатор Себастиан Грийнууд се радваше на луксозен живот с дизайнерски дрехи, частен самолет, недвижими имоти и дизайнерски часовници, пише "Таймс", цитиран от БНР. 46-годишният Грийнууд от Лондон и Ружа Игнатова, бляскава българска гражданка, завършила Оксфорд, съосноваха фалшивата криптовалута OneCoin, която беше на път да се превърне в най-голямата измама в света.

Тази седмица, когато той беше осъден на 20 години затвор от американски съд за схемата "Понци" за 4 милиарда долара, жертвите му казаха, че все още страдат, изправени са пред смъртни заплахи и дебели сметки.

Неговата партньорка в престъплението Игнатова, наречена "Изчезналата криптокралица" в популярен подкаст на Би Би Си, е в списъка на десетте най-издирвани на ФБР и остава на свобода, като се твърди, че е използвала връзки с мафията, за да избяга от полицията.

Сред техните жертви е 53-годишната Дженифър Макадам, която написа книга за преживяването си, озаглавена "Дяволската монета", която ще се превърне във филм. Кейт Уинслет трябва да играе Дженифър Макадам и я е посетила на чаша чай в дома ѝ в Глазгоу. Миналият месец Макадам трябваше да отмени представянето на книгата си, след като получи смъртни заплахи. Сега тя е мишена за мафиотските фигури, замесени в измамата, след като стана защитник на други жертви.

"Не мисля, че Себастиан е получил достатъчно дълга затворническа присъда. Говорила съм с хиляди негови жертви, включително група от 33 мъже, които казаха, че са била на прага на самоубийство заради загубите си", казва Макадам пред Таймс.

Тя припомня, че е вложила всичките си 9 000 паунда, цялото наследство от баща ѝ, а приятели и други членове на семейството са вложили още 250 000 паунда. И споделя, че разбирайки за измамата буквално ѝ е прилошало, но е решила открито да говори по случая.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари