Тайфунът "Саола" удари Южен Китай

1
По-рано 900 000 души бяха евакуирани
По-рано 900 000 души бяха евакуирани

По-рано 900 000 души бяха евакуирани

Тайфунът „Саола“ достигна сушата в Южен Китай рано тази сутрин, след като близо 900 000 души бяха отведени на безопасни места, а в Хонконг и други крайбрежни части на Южен Китай бяха нарушени икономическият живот, транспортът и учебните занятия, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Метеорологичната служба в провинция Гуандун съобщи, че мощният тайфун е връхлетял предградие на град Чжухай, който се намира малко пò на юг от Хонконг в 03:30 ч. тази сутрин. Очаква се след това той да се придвижи в югозападна посока по гуандунското крайбрежие със скорост от около 17 км/ч, след което постепенно да отслабне и отново да се върне над морето.

Вчера от опасни райони в Гуандун бяха евакуирани 780 000 души и още 100 000 в съседната провинция Фуцзян. Над 80 000 рибарски плавателни съда се прибраха в пристанищата.

Работещите си останаха у дома, а в различни градове началото на новата учебна година за много ученици беше отложена за следващата седмица. Вчера временно беше спряна търговията на фондова борса в Хонконг, а стотици хора бяха блокирани на летището в азиатския финансовия център, където бяха отменени около 460 полета.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари